Първата треньорска глава заради провал в Шампионска лига падна


Първата треньорска глава заради провал в Шампионска лига падна
Снимка: Guliver/GettyImagas

2508 0

Още не са се изиграли всички осминафинали в Шампионска лига, но първата треньорска глава падна заради слабо представяне в турнира. Интересното е обаче, че и Сантиаго Солари, и Томас Тухел засега запазват позициите си, но треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо нямаше този късмет.

Преди броени минути ръководството на "вълците" обяви, че специалистът няма да работи повече на "Олимпико", а уволнението му е незабавен ефект. Раздялата с Ди Франческо идва по-малко от година, след като Рома игра полуфинал в Шампионска лига и имаше немалък шанс да стигне до успех срещу Ливърпул.

Ди Франческо, който стана шампион с Рома като играч през 2001 година, се завърна в тима като треньор през лятото на 2017 година, но отпадането от Шампионска лига и слабото представяне в Серия А принудиха Джим Палота да го махне незабавно.

"От името на целия клуб благодарим на Еузебио за работата и отдадеността към Рома. От завръщането си насам, той винаги е бил професионалист и е поставял нуждите на клуба пред собствените си. Желаем му всичко най-добро в бъдеще", се пише в съобщение на Палота на сайта на Рома.

Именно заради Ди Франческо "вълците" осъществиха един от най-великите обрати в Шампионска лига - кои са всички те вижте в тази галерия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички