Прохазка пропусна дузпа и вкара гол при обрат на Пилзен срещу ЦСКА Москва


Прохазка пропусна дузпа и вкара гол при обрат на Пилзен срещу ЦСКА Москва
Снимка: Getty Images/Gulliver

3791 0

Виктория Пилзен победи с 2:1 отбора на ЦСКА в Москва, след като постигна пълен обрат в предпоследния си мач от груповата фаза в Шампионска лига. Бившият играч на Левски Роман Прохазка бе сред главно действащите лица, след като първо пропусна дузпа в края на първата част, а след това се разписа за 1:1. 

Срещата започна обещаващо за домакините, като в 10' Влашич откри резултата, след като се разписа от дузпа. След това последваха силни минути за московчани. Шенников и Облячков имаха две възможности пред себе си, но не успяха да се възползват. 

В 33' Роман Прохазка нанесе обещаващ уар от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините спаси. В края на полувремето бившият играч на Левски се нагърби с изпълнението на дузпа, но не успя да се разпише и да направи резултата 1:1. 

След подновяването на играта обаче в 56' Прохазка вкара хубав от границата на наказателното поле, възползвайки се от подаване на Резник. Гостите продължиха да са по-напористи и сътвориха пълен обрат. В 81' Патрик Хрошовски демонстрира прекрасната си техника и прати красиво прехвърлящо центриране в пеналтерията, където Хейда успя да го превърне в гол. По този начин Пилзен почти сигурно си осигури трето място в групата и продължаване в Лига Европа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички