Приказката на Лестър в ШЛ приключи, Атлетико е първият полуфиналист


Приказката на Лестър в ШЛ приключи, Атлетико е първият полуфиналист

2455 0

Приказката на Лестър в Шампионска лига приключи. Английският шампион отпадна на 1/4-финал от Атлетико Мадрид, след като в реванша завършиха 1:1.  В първия мач "дюшекчиите" спечелиха с 1:0 на "Висенте Калдерон" и с общ резултат 2:1 продължават напред.

Саул Нигес вкара за гостите тази вечер в 26', а Джейми Варди изравни в 61', но домакините не успяха да стигнат до повече попадения.

Гостите започнаха малко по-активно срещата, макар да не създаваха опасни положения. Дринкуотър освободи пространство около себе си и опита удар от дистанция, но той бе блокиран. В 16' и Ндиди опита да намери свободен съотборник в наказателното поле, но Ян Облак реагира, за да изчисти топката встрани.

В 26' с първата опасна възможност в срещата, гостите откриха резултата. Филипе Луис с прехвърлящо центриране в наказателното поле маери Нигес, който отклони топката ниско в левия ъгъл - 0:1.

Лестър още с началото на вторите 45 минути потърси изравнително попадение. В 61' Джейми Варди засече отскочила топка, попаднала при него в наказателното поле и с удар в горната вътрешна страна на мрежата отбеляза за 1:1.

В 68' отново Варди се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник.

Англичаните продължаваха да атакуват, в 75' Марез отправи нелош удар от фаул, но над вратата. До края обаче те така и не успяха да организират мощен натиск.

В крайна сметка Атлетико не допусна повече голове във вратата си и за втора поредна година е на 1/2-финал в Шампионскалига.

Преди мача

"Лисиците" ще бъдат без наказания Роберт Хут, но в състава ще се завърне капитанът Уес Морган. В състава на Атлетико нямат кадрови проблеми. 

Дюшекчиите имат на сметката си 27 сухи мрежи от 45 срещи в турнира при Диего Симеоне, което определено е впечатляващо постижение и само показва колко трудно ще бъде на домакините. Лестър пък от своя страна спечели и четирите си домакинства през сезона в турнира.

Стартови състави: 

Лестър: 1. Шмайхел, 4. Дринкуотър, 5. Морган, 9. Варди, 11. Олбрайтън, 17. Симпсън, 20. Оказаки, 25. Ндиди, 26. Марез, 28. Фукс, 29. Беналуан

Атлетико: 13. Облак, 2. Годин, 3. Луис, 6. Коке, 7. Гризиман, 8. Нигес, 10. Караско, 14. Габи, 15. Савич, 20. Хуанфран, 24. Хименес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички