Правилно ли бе отменен голът на Карим Бензема срещу Ливърпул? (ВИДЕО)


Правилно ли бе отменен голът на Карим Бензема срещу Ливърпул? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3555 0

Ливърпул и Реал Мадрид предоставят уникално зрелище на "Стад дьо Франс" в сблъсъка за трофея от Шампионска лига.

Мърсисайдци доминираха през немалка част от първото полувреме, създавайки множество положения пред Тибо Куртоа. В самия край на първите 45 минути обаче Карим Бензема се възползва от неразбирателство в отбраната на "червените" и реализира.

Радостта на "белите" не продължи дълго, след като бе отсъдена засада на французина. Положението дълго време бе разглеждано от "ВАР", но в крайна сметка се взе решение голът да бъде отменен. 

От показаните кадри се вижда, че отсъждането е за засада на Бензема миг преди да получи топката и да отбележи. Тогава обаче идва въпросът как тя стигна до него. 

От кадрите се вижда, че коженото кълбо бива изпратено у французина от крака на противников състезател. В такава ситуация главният арбитър преценява дали рикошетът променя траекторията на топката. 

Друг важен фактор, който съдиите трябва да вземат предвид, е дали човекът, дал асистенцията - Федерико Валверде, е имал намерение да подаде.

Следете срещата на живо със Sportlive.bg тук

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички