Поредният провал и "звучен шамар от реалността", когато Килиан Мбапе мечтае за Шампионска лига


Поредният провал и "звучен шамар от реалността", когато Килиан Мбапе мечтае за Шампионска лига
Снимка: GettyImages

2312 0

Страхотните играчи се измерват по способността им да влияят на важните мачове. Именно това се очакваше и от Килиан Мбапе в ПСЖ и заради това всяко негово действие на терена се следи под лупа. Представянето на нападателя в подобни мачове в националния отбор на Франция е извън всякакво съмнение, но не същото се получава, когато чуе химна на Шампионска лига.

Футболистът, призован да доминира във футбола през следващото десетилетие, "изчезва" с наближаването на финалните двубои на европейското състезание. Ясно е вече, че повече възможности за доказване с ПСЖ няма да има, след като обяви, че напуска след края на сезона.

Седем сезона на провалени очаквания и дори забележителни провали. Дори не помогна фактът, че го през години бе заобиколен с футболисти като Марко Верати, Анхел Ди Мария, Кавани, Меси и Неймар,  защото всеки от тези проекти се срина, когато идваше време за поредното европейското предизвикателство.

Още: Луис Енрике: Почти невъзможно е да се повярва, но такъв е футболът

Общо 1,169 млрд. евро, откакто Мбапе пристигна (без да се броят 180-те, които струва подписването му от Монако), които не повлияха, когато той се сблъска с историята на състезанието. Юве, Юнайтед, Байерн, Реал Мадрид и Дортмунд бяха някои от неговите палачи. Шамар на реалността всеки път, когато Мбапе мечтаеше да вдигне "ушатата".

Жестоката критика във Франция

Този път критиките към Килиан Мбапе във Франция са дори още по-големи!

И този път провалът е с привкус на сбогом, който може би още повече засили критиките от Франция. Анализът на неговия мач в "L'Equipe", в който той получава двойка - е особено суров: "Последният му мач в ПСЖ беше кошмар. Той бе безкрайно крехък технически, изцяло надигран в дуела от Хумелс. Така и не се справи в някое единоборство, това е толкова недостатъчно за кандидат за "Златната топка." Критики, към които се присъедини и самият футболист в края на мача: "Първият, който трябваше да вкара тази вечер, бях аз", подчерта той без да бяга от отговорност.

Безпрецедентно слаб на полуфиналите

Още: Мбапе пое вината за крушението на ПСЖ: Аз трябваше да вкарам и да реша мача!

Два мача и 180 минути по-късно Мбапе остана без гол, а ПСЖ си тръгна от надпреварата. Това е четвъртият път, в който френският нападател играе на полуфинал. И числата не лъжат. Килиан изигра шест мача в този кръг плюс един финал и отбеляза само един гол. Това бе беше срещу Юве през сезон 2016/17, когато италианците вече доминираха в равенството с категоричното 4:0.

След това дойде Лайпциг и финалът срещу Байерн в годината на пандемията. При нито един от тези два опита той не можа да отбележи. И историята се повтори през кампанията 2020/21 срещу Манчестър Сити. Той не можа да отбележи в първия мач и не игра в реванша. Физически проблеми в този случай му попречиха да предложи очакваното представяне. Към всички тези мачове се добавят и двата мача с Дортмунд от тази година.

Сега Реал Мадрид се появява на хоризонта на Мбапе. Отборът, който е идеален за нападателя да сложи край на проклятието си в Шампионска лига. Конкуренция, която му обръща гръб и го задушава всеки път, когато настъпи решителният момент. И докато това не се случи, ерата на Килиан Мбапе няма да бъде реалност в съвременния футбол. А босът на парижани Насер Ал-Хелаифи открои причини да се гордее с провалилия се ПСЖ.

Още: Разочароващ Килиан Мбапе: Само 5 удара и много грешки в двата мача срещу Борусия Дортмунд (ВИДЕО)

Хумелс и гредите изхвърлиха ПСЖ! Матс и Борусия пак ще се пробват за триумф в Шампионска лига! (ВИДЕО)

ПСЖ - Борусия Дортмунд: Къде да гледаме 1/2-финала в Шампионска лига?

Терзич преди реванша: Трябва да се подобрим, 1:0 може да не е достатъчно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички