Ощетен ли бе Юнайтед срещу Галатасарай? Правило, познато на малцина, е трябвало да отмени гол на Зиеш (СНИМКА)


Ощетен ли бе Юнайтед срещу Галатасарай? Правило, познато на малцина, е трябвало да отмени гол на Зиеш (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

6142 0

Надедждите на Манчестър Юнайтед за класиране в елиминационната фаза в Шампионска лига понесоха сериозен удар, след като отборът направи зрелищно равенство (3:3) срещу Галатасарай вчера (29 ноември) в групите на най-комерсиалния европейски турнир. Медията "Bein Sports" обаче откри нещо много интересно и некоректно при първия гол от свободен удар на Хаким Зиеш във вратата на "дяволите".

Има нещо гнило

Гореспоменатото издание показа стоп кадър секунди преди мароканското крило да нанесе головия си удар във вратата на Андре Онана. Според "Bein Sports" попадението не трябва да бъде зачетено за редовно, а причината за това е правило, което е познато само на малцина.

Когато трима или повече защитни играчи образуват живата стена, противниковите играчи могат да стоят на разстояние най-малко един метър от тях. В случая със Зиеш беше измерено разстояние само от 61 сантиметра, но главният съдия и помощниците му не реагираха на това. Интересното е, че дори във ВАР стаичката не се изказа по този казус.

След равенството в Истанбул - сега Юнайтед трябва да победи Байерн Мюнхен на "Олд Трафорд" и да се моли другите резултати да са в тяхна полза, за да има шанс да стигне до фазата на елиминациите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хаким Зиеш се нареди до Кристиано Роналдо и Неймар с двата си гола срещу Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички