Огромни промени в Шампионска лига от 2024 година?


Огромни промени в Шампионска лига от 2024 година?
Снимка: Guliver/GettyImages

7937 0

УЕФА планира да направи огромни промени в Шампионска лига от 2024 година. Очаква се турнирът на богатите да бъде изцяло променен и да предложи много повече интересни битки в хода на сезона.

Според английското издание "The Sun" в европейската футболна централа смятат да разделят надпреварата на две групи. В тях ще има по осем отбора, като първите четири от всяка група ще продължат към 1/8-финалите. 

Тези, които останат на пета позиция, ще се класират автоматично за участие и през следващия сезон. Завършилите на шесто и седмо място ще играят на кръст и ще определят кой ще остане в турнира и през новия сезон. Последният останал отбор пък ще отпадне и ще отиде в Лига Европа.

Очаква се промените да направят така, че всеки отбор да играе минимум 14 мача в Шампионска лига за един сезон. За да се стигне до трофея пък след групите ще трябва да бъдат изиграни още седем срещи.

През миналия сезон трофеят бе спечелен от тима на Ливърпул. По време на награждаването капитанът на "червените" Джордан Хендерсън е поискал да сподели най-важния момент в кариерата си заедно с друг от големите лидери на тима - Джеймс Милнър. Какъв е бил отговорът на Милнър може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички