ОФИЦИАЛНО: УЕФА реши колко мача да е наказанието на Кристиано Роналдо


ОФИЦИАЛНО: УЕФА реши колко мача да е наказанието на Кристиано Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

3547 0

Ръководството на УЕФА взе крайно решение по случая с голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо. Нападателят бе изгонен в дебютния си мач за "бианконерите" в Шампионска лига срещу Валенсия, получавайки първия си директен червен картон в своята кариера.

УЕФА реши да наложи санкция от един мач за португалската звезда, което означава, че той ще пропусне двубоя с швейцарския Йънг Бойс, но ще бъде на линия за големия сблъсък срещу бившия си клуб Манчестър Юнайтед.

Кристиано Роналдо, който премина в Торино през това лято за сумата от 100 млн. евро, бе изгонен за неправомерни действия срещу играча на Валенсия Джейсън Мурило. Португалецът се опита да дръпне защитника за косата му, което бе видяно от страничния рефер, който "подсказа" на главния съдия, че нападателят трябва да бъде изгонен.

Решението на съдията предизвика гневни реакции, като Роналдо напусна терена ядосан и със сълзи на лицето. Ситуацията около португалеца предизвика голям спор след последния съдийски сигнал, като двубоят бе запомнен не толкова с успеха на "зебрите", отколкото с изгонването на Роналдо и опасността от това да пропусне мача срещу "червените дяволи".

За разлика от Висшата лига, където директен червен картон носи задължителни три мача наказание, във Шампионска лига всяко едно отсъждане може да бъде разгледано и да получи отделно решение. След обстойно разглеждане, УЕФА реши, че нарушението на Роналдо заслужава минималното наказание от един пропуснат мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички