Обреченият Рома посреща Барса в храма на (не)обречените


Обреченият Рома посреща Барса в храма на (не)обречените
Снимка: Getty Images/Guliver

1288 0

Италианският Рома посреща Барселона на "Стадио Олимпико" в четвъртфинален мач-реванш в Шампионска лига тази вечер в 21,45 часа. Двубоя можете да следите на живо в SportLive.bg.

Разгромът, който Рома преживя на "Камп ноу" преди седмица, почти уби интригата в този дуел. Играчите на "вълците" един след друг се изказаха пораженчески, като излиза, че единственият, който вярва в успеха, е треньорът Еузебио Ди Франческо, който припомни за 3:0 на "Олимпико"и обяви, че такъв резултат довечера го устройва.

Затова любопитното е, че историята е на страната на римляните: Рома никога не е губила от Барселона на свой терен (1 победа, 1 равенство). Победата е точно тази, която Ди Франческо спомена - 3:0, което е и резултатът, нужен на италианците, за да продължат към полуфиналите.

Всичко е чудесно за Рома, предвид статистиката на каталунския гранд в Шампионска лига - в 6 гостувания в Италия Барселона не е победила нито веднъж.

Става още по-хубаво за домакините на реванша - в настоящата кампания в Шампионска лига у дома те не са допуснали нито един гол.

Единственият в състава на гостите играч, който е контузен, е Люка Дин, но за сметка на това на разположение на Ернесто Валверде ще бъде Серхио Бускетс.

Рома не може да разчита на Пероти, а Ченгиз Юндер е под въпрос заради травма на коляното.

Във вътрешното първенство испанците са много по-напред от съперника си. Барселона е лидер в Примера и почти сигурен шампион, а лидерът им Лионел Меси е в страхотна форма.

Рома пък лъкатуши в Серия А, където е на четвърто място. За последно те загубиха от Фиорентина у дома, но това не означава, че са били слаби. Домакините нанесоха по вратата на съперника 25 удара, а вратарят на "виолетовите" направи няколко решителни спасявания.

Шансове за италианците тази вечер има, особено ако успеят да подложат госта си на натиск, както се случи със Севиля на "Санчес Писхуан".

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

РОМА: Алисон, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Наинголан, Де Роси, Строотман, Ел-Шаарауи, Джеко, Пелегрини

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Дембеле, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Меси, Суарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички