Неосъщественият блян на Клоп прати Лион на осминафинал в Шампионска лига


Неосъщественият блян на Клоп прати Лион на осминафинал в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1480 0

Френският гранд Лион беше на по-малко от половин час от отпадане от Шампионска лига, но капитанът на тима и доскорошна трансферна цел на Ливърпул - Набил Фекир, прати своя тим към елиминационната фаза в турнира.

"Хлапетата" завършиха наравно 1:1 в последния кръг при гостуването си на Шахтьор Донецк, но двубоят се разви тежко за гостуващата селекция. Още в 22' бившият ас на ЦСКА - Жуниор Мораеш, даде аванс на своите и постави на карта класирането на Лион, който единствен не загуби от Манчестър Сити в двата мача от групата.

В 54' гол на Набил Фекир беше отменен заради засада, но в 65' капитанът избухна със страхотен гол. Депай проби почти до аутлинията и намери пролука, за да подаде на Фекир на границата на наказателното поле. Заобиколен от 4-ма, плеймейкърът все пак намери начин да стреля и прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл - 1:1.

До края на мача Лион отлично се затвори и не позволи никакви опасности за домакините, които прибегнаха до безспирни центрирания, донесли нулев резултат - 1:1 и класиране за Лион.

Френският гранд изпревари днешния си съперник с 2 точки - 8 срещу 6, а победител в групата стана Манчестър Сити, който обърна Хофенхайм за успех с 2:1. "Хлапетата" не загубиха нито един мач в групата, но след успеха си над Манчестър Сити записаха 5 поредни равенства. В Лига Европа ще играе Шахтьор Донецк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички