"Най-скучните мачове в Шампионска лига": 3 от 4-те тима са с най-нищожни шансове, другият е в суперсерия


"Най-скучните мачове в Шампионска лига": 3 от 4-те тима са с най-нищожни шансове, другият е в суперсерия
Снимка: Getty Images

1984 0

Когато бяха разпределени двойките за осминафиналите в Шампионска лига и дните, в които ще се състоят срещите, мнозина се обединиха около мнението, че един ден отстъпва на всички останали. В другите едновременно виждахме в действие Реал Мадрид и Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и ПСЖ, Барселона и Арсенал. Време е да научим имената на последните два тима, които ще се класират за четвъртфиналите в турнира.

Интересен факт е, че три от четирите тима, които се борят, са сред петте с най-нисък шанс за трофея през този сезон. Изключението е финалистът от миналата година в състезанието - Интер. "Нерадзурите" взеха важен аванс с 1:0 срещу Атлетико Мадрид, но сега им предстои трудно гостуване на "Уанда Метрополитано". В другия дуел интригата също е пълна, след като Борусия Дортмунд и ПСВ Айндховен приключиха при равенство 1:1.

Най-скучната двойка в Шампионска лига? Борусия Дортмунд срещу ПСВ Айндховен

Борусия Дортмунд ще излиза от кризата срещу ПСВ Айндховен

Платформата за онлайн спортни залози efbet обаче определя германците за фаворит, още повече, че срещата ще се състои на "Сигнал Идуна Парк". Коефициентът за победа за домакините е 2,17, докато ставката за успех на нидерландците е 3,15. Съответно пазарът за ново равенство е оценен на 3,75, като при този развой ще последват продължения.

Борусия може да се похвали с факта, че няма поражение в Шампионска лига у дома в последните две издания на турнира, записвайки три победи и четири равенства. Германците обаче са спечелили само два от последните си пет двубоя във всички турнири (последните два мача). А срещу тях е тим с осем поредни срещи без поражение (пет успеха и три равенства).

По всяка вероятност ни очаква голов сблъсък, тъй като 9 от 11-те мача на ПСВ Айндховен в Европа през този сезон стигат до гол/гол. Ще бъде интересно дали Дониел Мален е бил повлиян от наказанието и пропуснатия мач в Бундеслигата, след като преди това бе вкарал в три поредни официални мача. Люк де Йонг пък респектира с изумителните 31 гола за ПСВ във всички турнири през сезона.

Интер е в суперсерия: Ще довършва започнатото срещу Атлетико Мадрид

Интер е в суперсерия,  а Атлетико Мадрид е в криза

В другия дуел Атлетико Мадрид има нужда от задължителна победа, за да заличи аванса на Интер. Коефициентът на efbet за успех в полза на испанците е 2,80, докато ставката за нов триумф за "нерадзурите" е 2,60. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,25. И двата мача са тази вечер (13.03) от 22:00 часа българско време.

"Дюшекчиите" са в доста слаба форма, като са спечелили само два от последните си девет двубоя (в това число цели пет поражения). Само преди дни загубиха с 0:2 от борещия се за оцеляване Кадис, след което имат аванс от само две точки в топ 4 пред Атлетик Билбао.

От другата страна Интер е в топ форма и има 13 поредни победи във всички турнири. "Нерадзурите" са с 14 успеха в последните 15 мача, а освен това нямат поражение в редовното време във фамозните 31 двубоя във всички турнири (само шест равенства и цели 25 успеха в него). В тази серия влиза и осминафиналът за Купата на Италия срещу Болоня, който бе нелепо загубен, след като тимът поведе в продълженията, но допусна пълен обрат.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички