Най-изненадващият топ фаворит в Шампионска лига излита шокиращо на 1/8-финалите? А Барселона спасява сезона


Най-изненадващият топ фаворит в Шампионска лига излита шокиращо на 1/8-финалите? А Барселона спасява сезона
Снимка: GettyImages

17688 0

Време е да научим имената на още едва от отборите, които ще се класират за 1/4-финалите в Шампионска лига. За това ще се бори и един от фаворитите за трофея Арсенал. За мнозина бе изненадващо, когато специалисти и анализатори поставиха "топчиите" като големия фаворит след Манчестър Сити и Реал Мадрид за първи трофей в турнира. След загубата за тях с 0:1 от Порто обаче вече минаващият през криза Байерн Мюнхен, който отстрани Лацио, е с малко по-големи шансове.

Другият тим, който ще се бори за място на следващата фаза, е Барселона. Испанският шампион кара разочароващ сезон, но дори през още по-слаб такъв минава италианският първенец Наполи. Двата отбора завършиха при равен резултат 1:1 в първия мач, игран на стадион "Диего Армандо Марадона". А сега каталунците са фаворити като домакини, макар и не на "Камп Ноу".

Барселона фаворит да играе на 1/4-финалите в Шампионска лига за първи път от 4 години

Барселона тотален фаворит срещу Наполи в Шампионска лига

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това Шави и компания да победят в редовното време и да се класират за следващата фаза е 1,94, докато ставката за успех за "партенопеите" е 3,75. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,70. Те се изправят един срещу друг от 22:00 часа българско време (в колко е и другият сблъсък).

Барса е близо до първи четвъртфинал в турнира от сезон 2019/20 насам, а като домакини са спечелили 13 от последните си 16 елиминационни сблъсъка в Шампионска лига (2 равенства и 1 загуба в другите). Освен това каталунците влязоха в серия от осем поредни мача без поражение във всички турнири, с което и доближиха Реал Мадрид в Ла Лига.

Наполи пък ще опита да стигне 1/4-финалите в Шампионска лига за втори път в историята си, след като дебютира там през миналия сезон. Отборът обаче губи пет от последните си шест мача като гост в Испания (победа в другия). И въпреки че в момента са с цели четири равенства и две победи в последните шест двубоя във всички турнири - това е и най-дългата им серия без загуба през кампанията. Любопитното е, че във всеки от тях се стига до гол/гол (а цели четири от тях приключват при точен резултат 1:1).

Арсенал ще търси обрата в Шампионска лига, за да не отпадне шокиращо

Порто отново ще опита да шокира Арсенал - този път фатално

В другия сблъсък липсата на опит на Арсенал си пролича, когато загуби в последните секунди от "драконите". Все пак коефициентът на efbet за това лондончани да спечелят втория мач е 1,24, а ставката за нов успех за португалеците е 12,00. Пазарът за равенство е оценен на 6,20. И въпреки аванса на Порто Арсенал все още е фаворит да продължи напред - коефициентът за англичаните е 1,34, а за португалеците - 3,30.

За съжаление на новия лидер във Висшата лига на Англия - "топчиите" биват елиминирани в девет от предните десет случая, в които губят първата среща в елиминация в Шампионска лига. Интересното е, че изключението е именно срещу... Порто (през сезон 2009/10), когато печели реванша с унищожителното 5:0.

Арсенал е много солиден в турнира у дома през кампанията - спечели всички три мача в групите с обща голова разлика 12:0. Освен това Порто никога не е печелил като гост в Англия и има ужасяваща статистика - цели 18 загуби и само три равенства. Неслучайно и "драконите" отпадат във всеки от последните седем елиминационни сблъсъка срещу английски опоненти. Надеждата им се крие там, че Арсенал допуска гол във всеки от последните си седем мача срещу португалски съперници.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички