Младите бразилски перли изковаха труден успех за Реал над Брюж, ПСЖ отново громи


Младите бразилски перли изковаха труден успех за Реал над Брюж, ПСЖ отново громи
Снимка: Getty Images/Guliver

2123 0

Реал Мадрид записа очакван успех с 3:1 като гост на Брюж в последния си двубой от груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионска лига. Победата не дойде никак лесно, но привържениците на "белите" не трябва да бъдат твърде критични към своите любимци, които излязоха с немалко резервни футболисти. Така "кралския клуб" остава на 2-рото място с 11 точки, а Брюж поема към Лига Европа, въпреки поражението - с 3 пункта.

През първото полувреме нито един от двата отбора не успя да превземе противниковата врата. Най-близо до това бяха Пърси Тау за белгийците и Лука Йович за испанците, но и в двата случая вратарите на двата тима се отчетоха с прекрасни намеси. Иско също се отчете с хубаво отиграване между няколко играчи на съперника и последвал удар, но шутът му прелетя над вратата.

Второ полувреме започна ударно - два бързи гола за двата тима. Първо Родриго реализира 4-ото си попадение в Шампионска лига в 53'. То дойде след центриране на Одриозола, което намери младият бразилец, който уцели топката по прекрасен начин, и то с по-слабия си ляв крак. Никакъв шанс за Миньоле. Само две минути по-късно обаче Ванекен изравни, след като засече подаване в наказателното поле.

Съвсем закономерно "кралския клуб" отново излезе напред в резултата след попадение на Винисиус в 64-ата минута. Той бе освободен от своя сънародник Родриго и успешно намери долния десен ъгъл на вратата от непосредствена дистанция. В продължението на срещата, пък, Лука Модрич се разписа след красив удар от движение от границата на наказателното поле.

В другия мач от групата ПСЖ разгроми Галатасарай с 5:0. Френският тим си осигури комфортна преднина още през първото полувреме след попадения на Икарди (32') и Сарабия (35'). През втората част към голмайсторите се присъедини убийственото трио на парижани - Неймар (47'), Мбапе (63') и Кавани (83' - дузпа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички