Манчестър Сити и Холанд с нова "лекция" в Шампионска лига: Кошмар на ЦСКА бе "студентът" (ВИДЕО)


Манчестър Сити и Холанд с нова "лекция" в Шампионска лига: Кошмар на ЦСКА бе "студентът" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3459 0

Манчестър Сити продължава да бъде безгрешен в Шампионска лига. "Гражданите" разбиха кошмара на българския ЦСКА от Европа за сезон 2020/21 Йънг Бойс с категоричното 3:0 и събраха 12 точки на върха в групата.

Все пак първото място все още не е гарантирано, след като и РБ Лайпциг взе своята среща - с 2:1 срещу Цървена звезда. Така на върха е Сити с 12 точки, следван от "биковете" с 9, както и сърбите и швейцарците с по 1.

Английският шампион стана първият отбор в групите с 4 победи, като в сряда (08.11) това ще имат възможност да направят и Реал Мадрид, и Байерн Мюнхен. Барселона загуби от Шахтьор Донецк и пропусна тази привилегия.

Над всички за "гражданите" отново бе Ерлинг Холанд. Норвежката голова машина се разписа на два пъти - първи от дузпа в 23-тата минута, а след това и след асистенция на Люис в 51-вата. Между двата му гола Фил Фодън също реализира.

Така актуалният носител на трофея в надпреварата вече има 250 гола в Шампионска лига. Това е 12-ият отбор, който стига до тази кота. Никой сред останалите обаче не го е правил по-бързо - за 119 двубоя.

В следващия кръг "гражданите" отново са домакини, като приемат на "Етихад Стейдиъм" РБ Лайпциг (28.11) в пряк спор за първото място (и преднина в преките сблъсъци от две попадения след 3:1 в Германия). Йънг Бойс пък приема у дома Цървена звезда в спор за третата позиция (28.11).

Вижте резултати, голмайстори и всичко най-интересно от всички мачове в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички