Лудогорец победи трудно Будучност в Шампионска лига и ще играе с Мидтиланд


Лудогорец победи трудно Будучност в Шампионска лига и ще играе с Мидтиланд
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

11922 0

Българският шампион и хегемон у нас в последните години - Лудогорец, се класира за втория квалификационен кръг в Шампионска лига, след като надделя като гост над черногорския Будучност с 3:1.

"Орлите" започнаха по прекрасен начин и поведоха с 2:0 за отрицателно време. Последва ужасяващ спад до края на полувремето, но за щастие на разградчани, те допуснаха само 1 попадение в този период. В 3-тата минута от добавеното време гостите се възползваха от разредената отбрана на Будучност и вкараха и 3-ти гол.

Лудогорец ще се изправи срещу далеч по-сериозно препятствие в следващия етап - датският шампион Мидтиланд, където играе и българският национал Божидар Краев. Срещата е след седмица. Преди това обаче, "орлите" ще гостуват на Черно море в събота (22.08) от 21:00 часа.

СЪСТАВИ

Будучност: Драгоевич, Вукчевич, Аджич, Чукович, Секулич, Терзич, Миркович, Райчкович, Иванович, Морайтис, Бойович

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Григоре, Моци, Недялков, Баджи, Сантана, Чибота, Текпетей, Каули, Ихиньо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-рата минута на двубоя Лудогорец бе съвсем близо до откриващото попадение, след като Каули се освободи и стреля от границата на наказателното поле, но неговият удар срещна страничния стълб.

12' - 0:1! Най-новото попълнение Ихиньо Марин откри резултата в полза на "орлите". Огромна грешка в отбраната на Будучност, след като вратаря и защитник се разминаха с топката, тя рекошира в друг бранител и топката се озова пред Марин, който просто я вкара на опразнената врата от непосредствена дистанция.

В 18-ата минута разградчани се отличиха с голям пропуск чрез Каули. Той получи страхотно подаване в перспектива, като се озова очи в очи с Драгоевич, но стреля твърде неточно - високо над вратата.

25' - 0:2! Българският шампион Лудогорец удвои своята преднина. Момчетата на Павел Върба получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. С изпълнението се нагърби Мавис Чибота, който с техничен удар не остави шансове на вратаря.

31 - 1:2! Чукович намали изоставането си в двубоя, след като централният бранител Чукович успя да засече центриране с глава и отправи балонен удар, с който прехвърли Ренан. Бразилският страж бе излезнал по-напред, отколкото трябваше, и това коства скъпо на "орлите".

След попадението черногорците се активизираха и наложиха натиск, като в един от случаите Ренан отново сбърка след рикошет в негов съотборник и домакините бяха близо до това да изравнят резултата. В 39-ата минута отново щяха да го сторят след добър удар на Иванович от границата на наказателното му поле, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

Натискът няма край! Само секунди по-късно последва нов изстрел, този път доста по-качествен, но този път бразилския страж на Лудогорец се намеси добре и изби в ъглов удар. Бе опитан директен удар, но Ренан отново изби в нов корнер. След него се стигна до удар в напречната греда, но преди това бе маркирано нарушение в атака.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-ата минута Бойович остана срещу Ренан, но леко встрани от вратата и отправи неточен и слаб удар, който не попадна в целта. Минута по-късно домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар почти на аутлинията. Последва заучена ситуация, завършила с удар, който обаче бе блокиран. Лудогорец веднага организира обещаваща контраатака, но Текпетей игра индивидуално и сбърка.

В 75-ата минута Будучност получи правото да изпълни пряк свободен удар точно от позицията, от която Чибота се бе разписъл за Лудогорец през първото полувреме. Раичкович се зае с изпълнението му, но то бе безкрайно неточно.

В последните минути на редовното време черногорският отбор отново наложи натиск, като стигна до две положение - един удар от границата на наказателното поле и един удар с глава от пеналта, но и двата изстрела бяха неточни и покрай вратата.

90+3' - 1:3! Каули Оливейра решава нещата в двубоя със свое попадение. С основна заслуга за него е появилият се като резерва Жоржиньо, като в случая "орлите" се възползваха от разредената отбрана на домакините.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" мечтаят за нова възможност да играят в груповата фаза на Шампионска лига, а именно днес започва походът към това. Съперник е наглед непретенциозният Будучност, който букмейкърите определят като пълен аутсайдер в срещата.

Разградчани не впечатляват в последните мачове от стария и първите от новия сезон в Първа лига, като със сигурност не се намират в най-доброто си състояние. Въпреки това, когато се стигне до европейски мачове, мотивацията и представянето на Лудогорец винаги са на по-високо ниво.

Будучност загуби последния си двубой от елита на Черна гора, допускайки поражение от Дечич с 2:0. Отборът ще има тежко изпитание във вътрешното първенство само няколко дни след мача с Лудогорец, след като ще се изправи срещу основния си конкурент от миналия сезон - Сутиеска.

Както знаете, сблъсъкът ще бъде решен в една среща, а победителят ще се изправи във втория квалификационен кръг от Шампионска лига срещу датския шампион Мидтиланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички