Ливърпул се е прицелил в рекорд при визитата на Наполи


Ливърпул се е прицелил в рекорд при визитата на Наполи
Снимка: Getty Images

2396 0

Ливърпул ще се стреми да влезе в историята на Англия и Шампионската лига, когато се изправи срещу Наполи в първия мач от група А в сряда на стадион „Диего Марадона“.

Отборът на Юрген Клоп не е играл в Европа от финала срещу Реал Мадрид, загубен с 0:1 след гол на Винисиус Жуниор в Париж през май. Тогава Ливърпул се бори за куадрупъл, но това не се случи, след като „лос меренгес“ ги сразиха във финала, а Манчестър Сити триумфира с титлата в Англия, но те все пак завършиха с ФА Къп и Купата на лигата в своя актив.

Ако Ливърпул спечели мача си в южна Италия тази седмица, ще стане първият отбор от Англия, който спечели седем поредни мача в груповата фаза. През миналата година „червените“ победиха шест пъти отборите на Атлетико Мадрид, Порто и Милан, което не се очакваше предварително, ала мърсисайдци бяха безапелационни.

Отборът на Юрген Клоп вкара 17 гола и допусна само шест в груповата фаза миналата година, за да продължат като първи, а само Аякс и Байерн Мюнхен сториха това нещо през предходната кампания.

По ирония на съдбата Ливърпул може да изравни това постижение, като Аякс и Байерн са единствените два отбора, които са печелили седем мача в групата. Аякс постига това през 1996/97 преди поредицата да им бъде спряна от Ювентус, докато Байерн записва шест победи в групите през 2013/14, когато през февруари идва равенство срещу Манчестър Юнайтед.

Ливърпул тръгна през този сезон много колебливо и има две победи в шест мача в първенството на Англия и е седми на шест точки зад лидера в подреждането – Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички