Легендата Трезеге също посочи Дибала като наследника на Меси


Легендата Трезеге също посочи Дибала като наследника на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

1335 0

Легендарният нападател Давид Трезеге вярва, че Пауло Дибала има всичките необходими качества, за да заеме достойно мястото на Лионел Меси в световния футбол. Дибала и Меси ще се изправят един срещу друг във вторник, когато Барселона и Ювентус ще премерят сили на старта на груповата фаза в Шампионска лига.

“Барселона-Ювентус? Ще бъде страхотен мач“, споделя французинът с аржентински произход пред Tuttosport.

"Това са два отбора, които имат много ясни цели, а именно да достигнат възможно най-напред в Шампионска лига. Те не са просто два клуба, а два отбора, в които има феноменални футболисти.

Убеден съм и вярвам, че Ювентус е готов да започне добре в Европа, след като го направи по отличен начин в Серия А", коментира чужденецът с най-много попадения с екипа на "Старата госпожа". "Меси-Дибала? Пауло е настоящето, но и бъдещето. Той се развива много добре, отбелязва доста голове и е много стабилен физически. Той има качествата на играч от най-висока класа. Да се изправи срещу Меси на „Ноу Камп“ със сигурност ще му донесе допълнителен заряд. Той е достатъчно отговорен, решителен, но и спокоен на терена", смята Трезеге.

"Меси го мотивира. Ясно е, че Лионел има повече опит и е в различен етап от своята кариера. Обаче Пауло напредва бързо и може би точно Меси го стимулира да се доказва. Дибала става по-умен на терена, движи се умело и знае много добре какво се случва около него", обобщава световният и европейски шампион с националния отбор на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички