Краля и Принца в звезден дуел в Шампионска лига: Фаворитът между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид е изненадващ


Краля и Принца в звезден дуел в Шампионска лига: Фаворитът между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид е изненадващ
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2971 0

След като Реал Мадрид се справи с Манчестър Сити по изключително драматичен начин, сега "кралския клуб" среща друго много тежко изпитание в Шампионска лига. 14-кратният носител на трофея ще премери сили с Байерн Мюнхен. Шесткратният победител в турнира пък отстрани на четвъртфиналите другия голям претендент за титлата в Англия - Арсенал.

И ако Реал е Краля на турнира не само в исторически план, но и в последните години, то Байерн може да бъде определен като Принца. В последните 11 издания на Шампионска лига именно това са двата отбора с най-много трофея - умопомрачителните пет за испанците и два за германците. Именно "белия балет" е с най-големи шансове и за тази кампания, след като отстрани Сити, а баварците са трети в това отношение, като дори ПСЖ има малко по-голямо предимство.

Байерн Мюнхен срещу Реал Мадрид в Шампионска лига: Класика в жанра

Въпре това, донякъде парадоксално, специалисти и анализатори поставят Байерн в ролята на фаворит в първия мач. Това е потвърдено и от платформата за онлайн спортни залози efbet, която предлага коефициент от 2,45 за успех на германския тим. Трябва да се отбележи, че първият мач е на "Алианц Арена" и заради това ставката за победа за Реал е 2,75. Пазарът за равенство пък е оценен на 3,60. Големият мач е днес (30.04) от 22:00 часа българско време.

Концентрацията на двата колоса пада изцяло върху най-престижния европейски клубен турнир - "кралския клуб" си е осигурил титлата в Ла Лига и скоро това ще стане и на практика, докато Байерн вече официално прекъсна доминацията си в Германия, след като Байер Леверкузен стана шампион. Карло Анчелоти пък среща бившия си тим, като е водил баварците в 60 мача, записвайки 43 победи, 8 равенства и 9 загуби с тях. Срещу Байерн пък се е изправял 8 пъти, като може да се похвали, че няма загуба - 6 победи и 2 равенства. За сравнение - Томас Тухел е срещал Реал също 8 пъти, но има 3 победи, 4 равенства и 1 загуба. Дуелите между Анчелоти и Тухел са 9, като изненадващо или не, но германецът има предимство - 4 победи срещу 3 за Анчелоти (2 мача са приключили наравно).

За четвърти път през този век тези отбори се срещат на полуфиналите в турнира - Реал е продължавал в два от случаите (единственият път, в който Байерн отстранява опонента на тази фаза през века е след дузпи). Съперничеството лежи върху общо 26 дуела в исторически план. В тях германците имат леко предимство - 12 победи срещу 11 за Реал (и само 3 мача, които са завършили наравно). Головата разлика обаче е равна - 42 срещу 42, като с най-много отбелязани попадения в съперничеството е Кристиано Роналдо - 9. Въпросните общо 82 гола пък правят средно по впечатляващите 3,15 на мач.

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид в нов дуел в Шампионска лига

Ще си спретнат ли Байерн Мюнхен и Реал Мадрид голово зрелище?

Коефициентът на efbet за това и този път да има над 2,5 попадения в мача е 1,67, докато за под 2,5 гола в срещата е 2,20. Съответно ставката за това и Байерн Мюнхен, и Реал Мадрид да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,55, докато за няма гол/гол е 2,35.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички