Кои са новите таланти в Шампионската лига според Бетано


Кои са новите таланти в Шампионската лига според Бетано
Снимка: betano.bg

1005 0

Шампионката лига събира най-големите играчи в света на една сцена. Не е случайно, че всички големи играчи са готови на моментален трансфер, ако не получат шанс за изява в този турнир. Преди да се утвърдят на световния небосклон, много футболисти са блеснали именно с представянето си в „турнира на богатите“. Ето кои са най-новите от тях според Бетано бг.

Пьотър Зиелински

Все още не можем да повярваме, какво направи отбора на Наполи с Ливърпул. Момчетата на Лучано Спалети бяха безмилостно ефективни, а Зиелински имаше най-съществен принос за този успех.

Това бе играчът, с когото момчетата на Ливърпул изпитваха най-сериозни проблеми. Той завърши мача с най-висок xG рейтинг (1.360), най-много удари (4), най-много точни удари (3), и най-много създадени чисти положения (3). Той просто доминираше финалната третина, когато се озоваваше в територията на противника.

Формата му се пренесе и в Глазгоу, където Наполи срази Рейнджърс с класическото 3:0. Настоящият лидер в Серия А (и фаворит на бетано бг за титлата) наложи брутално темпо и отново бе безмилостен към опонентите, показвайки нужната арогантност и самочувствие. И кой бе най-впечатляваш? Отново с най-висок рейтинг се оказа полският полузащитник.

Маркъс Едуардс

Винаги е странно да видим англичанин, които блести на международната сцена в чуждестранен тим. Националният тим на Англия винаги е доминиран от местни звезди, но това, може би, е причината за големите им неуспехи през годините.

Едуардс бе принуден да се установи в Португалия, търсейки скок в индивидуалното си развитие. Дебютът му в Шампионската лига показа, че това е правилното решение. Асистенцията му за Франсиско Тринкао и победата на Спортинг с 3:0 над Франкфурт дълго ще се помнят от младежа.

Последва сладко отмъщение срещу бившия му тим Тотнъм, което подсигури победа номер 2 за Спортинг. Някога, Маурисио Почетино го наричаше „малкия Меси“, но това не му осигури шанс за изява в Северен Лондон. Поне не и с екипа на „шпорите“.

Михайло Мудрик

„Арсенал е много добър отбор и разполага със страхотен треньор. От моята гледна точка, просто не мога да откажа на такъв клуб.“ – коментира наскоро украинската суперзвезда. Може би, съвсем скоро ще го видим на още по-голяма сцена. За сега обаче, той си остава нещо непознато за обикновените фенове.

Натрупалият пет мача с украинския национален тим играч бе в основата на унижаващия успех на Шахтьор срещу РБ Лайпциг, която доведе и до уволнението на Доменико Тедеско. Мудрик вкара един гол в тази среща, регистрира най-високо xG(0.36), участвайки в най-голям брой единоборства – цели 16. Представянето му бе просто перфектно, а във втората среща той се отличи с важен гол срещу Селтик, което подсигури жизненоважна точка за Шахтьор.

Мохамед Кудус

Дългогодишната стратегия и умното плануване позволява на Аякс да се държи близо до европейските върхове, същевременно развивайки безброй млади талант. След всеки трансферен прозорец този тим успява да замести големите си звезди с продукти от школата или евтини трансфери. Мохамед Кудус е просто поредното бижу в конвейера на нидерландците.

На 22, той не е точно вундеркинд, но след 7 гола в 10 мача, той вече изравни най-силния си сезон за Аякс (2022/21). Срещу Рейнджърс, той бе искрящ, вкарваше, асистираше и успя да завърши успешно 26-те си опита за пас и петте си опита за отнемане на топката. Последва гол срещу Ливърпул, с който той се представи с гръм и трясък за голяма част от европейските фенове.

Ханс Ванакен

Той не е конвенционалната голова машина, но все пак заслужава вашият залог за следващ гол в сайта на Betano. Белгиецът е висок 1.95 и изглежда като някакъв хибрид между играта с глава на Фелайни и магията в краката на Фабрегас. Добре де, последното сравнение може и да не е чак толкова точно, но футболистът на Брюж определено разполага с брилянтни технически качества.

През миналия сезон, Брюж не успя да запише победа в трите си домакинства от Шампионската лига, допускайки най-много попадения пред своите фенове (цели 11), в сравнени със всеки друг тим. Е, те вече спечелиха два пъти през този сезон и дори запазиха „чисти мрежи“ срещу Байер Леверкузен и Порто. Парадоксалната 10-ка пък е в сърцето на тази операция. Ванакен е дал повече пасове от всеки друг играч на Брюж (60) в мача срещу немците, а само Пиеро Хинкапи от Леверкузен има повече (71). Белгиецът обаче надделя над всеки друг в категорията точни подавания в противниковата третина – 19. Впечатляващото му представяне бе затвърдено и срещу Порто.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички