Ясно е къде ще можем да гледаме Шампионска лига през следващите 3 сезона


Ясно е къде ще можем да гледаме Шампионска лига през следващите 3 сезона
Снимка: Getty Images

6735 0

Само след броени дни, на 1-ви юни, е финалът в Шампионска лига между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд. Сблъсъкът на "Уембли" ще определи кой ще е новият носител на трофея и кой ще детронира Манчестър Сити.

Шампионска лига ще продължи да вълнува феновете

И докато всички фенове са в очакване на заключителния сблъсък, то само след няколко месеца ще тръпнат за новата кампания, която ще предложи и обновения формат на Шампионска лига. По-рано днес стана ясно, че каналите MAX Sport на А1 ще продължат да бъдат дом турнира и през следващите три сезона. Същото се отнася и за Лига Европа, и а Лигата на конференциите, като част от двубоите ще се излъчат по същите канали.

През следващите три сезона всеки вторник по MAX Sport ще се излъчват най-интересните срещи от надпреварата. Освен това в първия кръг от всеки сезон ще се играят и допълнителни мачове в четвъртък, част от които ще бъдат излъчвани също.  От сезон 2024/25 36 клуба, което е с  4 повече от предишния формат, ще участват в груповата фаза на турнира UEFA Шампионска лига.

Срещите от Лига Европа се провеждат само в четвъртъците, като часовите диапазони са подобни на тези в Шампионска лига – 19:45 часа и 22:00 часа. Въпреки това, от сезон 2024/25, ще има кръг, който ще се играе ексклузивно само в сряда и част от мачовете ще бъдат излъчени по MAX Sport.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички