Изненадата е факт: Ван Дайк беше пренебрегнат за наградата The Best на ФИФА


Изненадата е факт: Ван Дайк беше пренебрегнат за наградата The Best на ФИФА
Снимка: Guliver/GettyImages

8055 0

Истински шок изживяха феновете на футбола, или поне тези, които не подкрепят Барселона. Въпреки че Върджил Ван Дайк беше отявлен фаворит за наградата "The Best" на ФИФА, връчвана годишно на най-добрия футболист през годината, той остана "капо" на церемонията, а големият победител е Лионел Меси

Аржентинската суперзвезда, която спечели Ла Лига, но се представи слабо на Копа Америка, беше предпочетен пред защитника на Ливърпул, чиито заслуги към мърсисайдци бяха огромни през изминалия сезон, в който "червените" вдигнаха купата в Шампионска лига, а на полуфиналите отстраниха именно Барселона. 

Меси спечели приза с актив от 46 точки, изпреварвайки холандеца, който завърши с 38 - 2 пред Кристиано Роналдо, който се нареди на почетното 3-о място. Една от големите причини за изоставането на Ван Дайк може да се търси във вота, даден за Мохамед Салах (26) и Садио Мане (23), които се наредиха съответно 4-и и 5-и. 

"Преди всичко искам да благодаря на всички, които са ми дали тази награда. Всяка една награда за мен през годините е била изключителна. Най-важното, което трябва да ви кажа, е, че преди всичко стои отборът. Без Барселона и националният отбор не бих могъл да постигам тези неща. Имам щастието тази вечер да бъда тук с моята жена и децата ни. Не беше лесно да ги доведа тук", каза Меси, който е третият победител в класацията след разделянето на "Франс Футбол" и "ФИФА".

Иначе самият Меси за 6-и път печели приза за най-добър футболист на световния футболен орган, като изпреварва в класацията Кристиано Роналдо, който е с 5. Как се разви битката при треньорите четете в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички