И без Меси, Барселона успя да надвие Борусия (Мьонхенгладбах)


И без Меси, Барселона успя да надвие Борусия (Мьонхенгладбах)
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

Барселона записа ценен успех на Борусия (Мьонхенгладбах) в групите на Шампионска лига. "Каталунците" спечелиха двубоя с 1:2, въпреки че изоставаха в резултата и бяха без голямата си звезда Лионел Меси. Головете за Барса отбелязаха Арда Туран и Пике, а за немския тим Торган Азар.

Първото полувреме бе доста динамично като положения не липсваха и пред двете врати. Първото дискусионно решение на съдията бе още в 9’, когато можеше да отсъди дузпа за Борусия, но си замълча.

В ответната атака Суарес имаше чудесна възможност, но ударът му излезе в аут. Торган Азар даде преднина на домакините в 34’ като се възползва по възможно най-добрия начин от първата по-опасна атака на отбора си.

Второто полувреме реферът върна жеста и не отсъди дузпа за Барселона. Домакините не атакуваха, както първата част, което затрудни донякъде задачата на Барса. В 65' обаче след асистенция на Неймар, Арда Туран върна попадение и изравни резултата. В 74' гостите осъществиха пълен обрат като Жерар Пике се разписа след грешно изчистване на Зомер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички