Голово шоу на "Сигнал Идуна Парк", Монако с аванс преди реванша (ВИДЕО)


Голово шоу на "Сигнал Идуна Парк", Монако с аванс преди реванша (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2300 0

В изключителен двубой от Шампионска лига на стадион "Сигнал Идуна Парк" Монако стигна до драматична победа с 3:2 над Борусия Дортмунд, ден след атаката срещу автобуса на "жълто-черните".

Още през първото полувреме гостите изпуснаха дузпа чрез Фабиньо в 17', но само няколко минути по-късно Мбапе успя да реализира за 1:0. При подаването към него обаче имаше засада. В 35' пък Бендер си закова атрактивен автогол, с което даде два гола аванс на гостите.

Веднага след почивката Борусия натисна и след красива акция между Герейро, Обамеянг, Кагава и Дембеле последният отбеляза на празна врата. Мбапе 18 минути преди края реализира категоричния 3-и гол за Монако, но въпреки това 5 минути преди края Кагава остави своите в сблъсъка с гол за 2:3.

До края на двубоя домакините пропиляха страхотен шанс да изравни резултата. Така Монако има страхотен шанс да се класира за полуфиналите, дори да загуби минимално в следващата среща.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора имаха сериозни проблеми с контузии и наказания на титулярни играчи. Двамата крайни защитници на Монако бяха аут за двубоя, а наказан беше Тиемуе Бакайоко. Марко Ройс пък нямаше как да вземе участие в срещата заради контузия.

Въпреки първоначалните очаквания за сериозна скорост в двубоя, двата тима подходиха към началните минути предпазливо, без излишни рискове в дефанзивен план. Все пак в 11' Борусия получи страхотен шанс да открие резултата, но ударът на Обамеянг от 7 метра премина над вратата. В ответната атака пък Лемар стреля с глава, но също прати топката в аут.

В 16' Мбапе успя да надбяга Сократис, като се стигна до лек контакт между двамата. Нападателят усети това и се строполи на тревата, а реферът отсъди дузпа. Фабиньо обаче прати топката в аут, опропастявайки страхотния шанс за Монако.

Все пак в 20' гостите успяха да поведат след страхотна контраатака, но съдиите определено сбъркаха в ситуацията. МОутиньо напредна през целия терен и успя да комбинира вляво към Лемар, който центрира за Мбапе. Нападателят беше в очевидна засада, но засече във вратата. Флагът обаче не беше вдигнат, а Мбапе вкара в 3-и пореден мач в Шампионска лига - 0:1.

В 31' домакините можеха да изравнят след страхотен пробив на Гинтер. Той развинти Раджи по дясното крило, нахлу в наказателното поле и сервира топката на Кагава на 5 метра фронтално от вратата. Японецът обаче стреля встрани от рамката.

В 35' гостите поведоха с 2:0, след като Лемар центрира в наказателното поле, където Бендер си закова топакта с глава в собствената врата. Той претендираше за нарушение на Фалкао, но дори да имаше такова, то е било далеч преди центрирането и ефектното изпълнение на защитника.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на почивката на терена се появиха Пулишич и Нури Шахин, които преобразиха играта на "жълто-черните", а положенията пред Субашич се заредиха едно след друго. Така се стигна до 58', в която домакините вкараха гол.

При центриране от фланга Обамеянг с пета свали за Кагава точно пред вратаря. Той чукна коженото кълбо покрай Субашич, а на празна врата Дембеле успя да се разпише - 1:2.

В 73' домакините трябваше да останат с човек по-малко за нарушение на Сократис срещу Мбапе, но съдията спести втория жълт картон на защитника. Две минути по-късно "монегаските" можеха да решат всичко в срещата, след като пробиха защитата на Борусия. Фалкао получи топка в наказателното поле, а след това мина и покрай Бюрки. Той обаче загуби равновесие и стреля в аут.

Това обаче не спря Борусия да атакува масирано и се стигна до нова контраатака. Дирар изведе Мбапе сам срещу Бюрки, като младият нападател запази хладнокръвие и вкара в горния ляв ъгъл.

В 85' обаче Борусия се върна отново в мача - Кагава получи топката от Шахин в наказателното поле и между трима успя да си направи място за удар - 2:3 и надежда в последните минути.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Борусия Дортмунд: Бюрки, Шмелцер, Сократис, Гинтер, Пишчек, Вайгъл, Бендер, Герейро, Кагава, Дембеле, Обамеянг

Монако: Субашич, Раги, Глик, Джемерсион, Туре, Фабиньо, Моутиньо, Тома Лемар, Бернардо Силва, Килиан Мбапе, Фалкао

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Борусия Дортмунд стана обект на целенасочена атака във вторник малко преди двубоя. Тогава три устройства бяха взривени, а от счупените стъкла пострада Марк Бартра, който беше опериран. Срещата беше отложена, а полицията обяви, че по последни данни става въпрос за терористично деяние.

Въпреки това срещата ще се изиграе днес (сряда) преди останалите четвъртфинали от най-комерсиалния клубен турнир. Предстои да разберем в какво състояния са играчите на Борусия, тъй като само 24 часа след шока, който изживяха, едва ли са напълно отърсени психически, за да покажат най-доброто от себе си.

Иначе и двата отбора се намират в сравнително добра форма, допускайки само по едно поражежние в последните си мачове. И двата тима паднаха с по 1:4 - съответно от Байерн и ПСЖ (финал за Купата на Лигата). Това са два от най-атрактивните отбори в Европа, но следствие на атакта от вторник вечерта не е сигурно до колко ще са готови двете селекции за предстоящата среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички