Героят за Лестър записа невероятно постижение


Героят за Лестър записа невероятно постижение
Снимка: Getty Images/Guliver

1108 0

"Изпълнен съм с гордост, постижението ни е просто невероятно", заяви вратарят на Лестър Каспер Шмайхел. Датският страж се превърна в герой на мача със Севиля, след като отрази дузпа и не допусна мачът да отиде в продължения. 

"Проведохме тежък мач срещу първокласен отбор. През второто полувреме силите започнаха да ни напускат, но момчетата успяха да опазят вратата от набезите на Севиля. А спасяванията ми - това просто е моята работа. Много е приятно да помогна на отбора да премине в следващия етап. Играхме с увереност и показахме футбола, който демонстрирахме миналия сезон.

Много от нас извървяха дълъг път - още от времето във втория ешелон, в това число и аз. Нямам претенции с кой да играем в следващата фаза. При всички случаи ни чака силен съперник", обяви Шмайхел.

Той спаси дузпа и в първия мач срещу андалусците и по този начин стана първият вратар, който отразява удари от бялата точка в два мача срещу един отбор в Шампионската лига. Неговият баща Петер Шмайхел също е спасявал две дузпи в най-престижния европейски турнир, но е правил това срещу два тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички