Европейските медии луднаха по "ураганът Меси"


Европейските медии луднаха по "ураганът Меси"
Снимка: Getty Images/Guliver

1231 0

Медиите в цяла Европа бяха впечатлени от победата на Барселона с 4:0 над Манчестър Сити и заляха с хвалебствия аржентинската супер звезда на каталунците Лионел Меси.

Лидерът на каталунците реализира хеттрик срещу “гражданите”, нанасяйки ново тежко поражение на воден от Джосеп Гуардиола отбор. Последното такова беше отпреди година и половина, когато Байерн (Мюнхен) отстъпи на “лос кулес” с 0:3.

Темата, която Енрике и Пеп никога не обсъждат

В името на Лео”, личи заглавието на едно от най-известните испански издания "Marca", а в допълнение пише, че “Меси си прави каквото пожелае с топката” и че именно той диктува случващото се световния футбол в наши дни.

Друго от приближените до Реал Мадрид издания - "AS" пък излезе със заглавие, че “Футболът е на Меси”. “Никой не играе като него, никой не е толкова устремен, никой не може да го спре.

Треньорът, който не иска нито Меси, ни Неймар, ни Суарес

Това, което направи десетката на Барселона вчера е по силата на много малко хора - Мохамед Али, Майкъл Джордан, Юсейн Болт, Кенениса Бекеле, Дражен Петрович и… Меси”, прави сравнение с редица други култови фигури в спортната история.

“Разликата? Меси!”, пише лаконично "El Periodico De Catalunya". “Няма пари, с които може да бъде купен Меси”, гърми на  страниците си "La Vanguardia", докато в репортажа на "El Pais" е пише:

Шок за Меси - Неймар ще взима повече от него

“На него му харесва да играе срещу Гуардиола и да показва, че е най-брилянтният диригент в историята на Барселона”.

Популярният каталунски всекидневник "El Mundo Deportivo" написа, че “Меси е тероризирал Гуардиола”, а на челната страница на другото местно издание "SPORT" е красноречиво и ясно “Боже мой!”.

Французите от "L’Equipе" написа още по-силно заглавие, че “Меси сам би Сити”. Италианците от "La Gazzetta Dello Sport" се заиграват с Гуардиола - “Ураганът “Меси” удари Гуардиола”, гласи заглавието на медията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички