Ето как може да бъде пробита защитата на Ювентус


Ето как може да бъде пробита защитата на Ювентус

1425 0

Цялото внимание върху класирането на Ювентус на финала в Шампионска лига бе фокусирано и на защитата, която имат "бианконерите". През този сезон Юве има допуснати едва три допуснати гола в ШЛ, като два от тях са в груповата фаза.

Въпреки това, обаче, има начин, по който Реал Мадрид да заобиколи тази статистика в утрешния финал в Кардиф. В общо 60 срещи, в Серия А и Шампионска лига, само в 30 от тях играчите на Юве са намерили мрежата. Marca отбелязва 3 от аспектите на играта на италианците, на които Реал трябва да обърна внимание, за да преодолят защитата им:

Отборната игра

Голяма част от играчите пробват с индивидуални действия да преминат през Буфон и компания, но когато се комбинира с друг съотборник, става много по-лесно. 80% от головете са паднали чрез отборна игра, така че Тони Кроос и Лука Модрич трябва да помислят върху това.

Ъгловите удари

Няма никакво съмнение, че Киелини и Бонучи се извисяват като същински гиганти, за да изчистят топка от корнер. През сезон 2016/2017 едва 7 пъти от ъглов е имало гол във вратата на Юве. Общо 479 от изпълненията са били изчистени от бранителите.

Лявото крило

Дани Алвеш е перфектното попълнение към защитата на Алегри, за разлика от другата страна, където е Алек Сандро, който е по-уязвим. Седем гола са паднали, в следствие на грешки от лявата страна, за разлика от дясно, където е Алвеш - едва 4 гола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички