Доказано! Петев е най-кръглата нула в Шампионска лига


Доказано! Петев е най-кръглата нула в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1278 0

Положителни и отрицателни постижения в нули белязаха четвъртия кръг от груповата фаза в Шампионска лига.

Доста неприятна е нулата на Ивайло Петев. Отборът му „Динамо“ (Загреб) е единствен без точка и гол. Хърватите бяха сразени с 4:0 от „Севиля“ при визитата си в Испания. Петев е треньор от два двубоя в Шампионска лига.

Абсолютният дебютант в турнира „Лестър“ записа четвърта поредна суха мрежа след 0:0 в Копенхаген.

Единствено „лисиците“ и „Севиля“ могат да се похвалят с подобно постижение през този сезон. Това обаче не е рекорд за тази фаза, след като „Манчестър Юнайтед“ допусна първия си гол през сезон 2010/2011 едва в шестия мач.

Тимът на Клаудио Раниери вече има 10 точки, но те още не са достатъчни, за да гарантират на „сините“ участие в следващата фаза.

В другия мач от групата „Порто“ надви като домакин „Брюж“ с 1:0. Белгийците са от негативната страна на постиженията с нулите и продължават да бъдат без спечелена точка.

„Ювентус“ стъпи накриво у дома срещу „Лион“, завършвайки 1:1. Грешната стъпка отложи класирането на „старата госпожа“ за 1/8-финалите. Двубоят пък бе под мач №100 за легендата Джанлуиджи Буфон в турнира. Стражът е с 42 сухи мрежи.

Със същия брой мачове, но във всички турнири и като треньор, може да се похвали и Зинедин Зидан. Юбилеят на французина бе помрачен от равенството със слабака „Легия“ (3:3).

Източник: Труд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички