Дибала избухна с хеттрик срещу Йънг Бойс в отсъствието на Роналдо


Дибала избухна с хеттрик срещу Йънг Бойс в отсъствието на Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

4723 0

Ювентус върви все по-уверен и непобедим в двата основни турнира, в които се състезава, след като победи убедително Йънг Бойс във втория си мач в груповата фаза на Шампионска лига. У дома "старата госпожа" се наложи с 3:0 над швейцарците благодарение на хеттрика на 24-годишния Пауло Дибала. Аржентинецът намери бързо обичайната си форма, възползвайки се от шанса, който му бе даден в този мач.

Дибала се разписа в 5', 33' и 69'. Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като в 78' Мохамед Али Камара бе изгонен с втори жълт картон заради изблъскване в лицето на героя за Ювентус тази вечер. За Йънг Бойс, който е дебютант в турнира на богатите, това бе втора загуба с класически резултат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по мечтан начин за "бианконерите" - в 5' Дибала получи извеждащ пас от центъра и с едно докосване прати топката във вратата на съперника. Той бе изпуснат от Мохамед Камара, който подходи лековато към ситуацията и бе наказан. Йънг Бойс не изпадна в паника след ранния гол и в 12' съумя да създаде много добра възможност в близост до вратата на Шчесни, но тя бе опропастена от Сюлеймани. В 15' домакините имаха възможност да отбележат отново след изстрел на Бернардески, но Фон Балмос отрази, макар и несигурно.

Ювентус продължи да бъде по-агресивният тим на терена и това се увенча с успех в 34'. След бърза контраатака Матюиди стреля фронтално, но вратарят на Йънг Бойс боксира. Топката обаче попадна у дебнещия наблизо Дибала, който не прости на вратаря - 2:0. В ситуацията обаче остана съмнение за засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Ювентус не свали оборотите и след почивката и още в 48' можеше да направи резултата класически, а Дибала пък да запише хеттрик. Аржентинският нападател обаче уцели гредата. Минута по-късно Фон Бергер влезе изключително грубо в краката на Дибала, но реферът не видя основание за дузпа. Младият нападател успя да постигне целта си и да оформи хеттрик в 69-ата минута след чудесна комбинация. Той получи пас по конец от Куадрадо и чукна топката във вратата на Фон Балмос, за да попадне в прегръдките на съотборниците си. 

В 78' Мохамед Али Камара утежни допълнително положението на своя тим, след като изблъска в лицето героя на "бианконерите" тази вечер и получи втори жълт, съответно червен картон. Две минути по-късно влезлият като резерва Сами Кедира можеше да направи разгрома на швейцарците още по-тежък, но се размина с топката.

ПРЕДИ МАЧА

В първия кръг "бианконерите" победиха Валенсия, а в хода на мача суперзвездата им Кристиано Роналдо получи червен картон. УЕФА реши заради провинението да накаже португалеца само за един мач и той ще бъде тази вечер срещу швейцарците.

Италианският гранд няма загуба и в Серия А от началото на сезона. Възпитаниците на Макс Алегри спечелиха всичките си 8 мача през кампанията. В последния кръг "старата госпожа" победи главния си конкурент за титлата - Наполи, като вероятността именно Йънг Бойс да им нанесе първа загуба изглежда минимална.

Йънг Бойс обаче, след допусната загуба от Манчестър Юнайтед в Шампионска лига, в 3 мача от първенството вкара 13 гола и разби Базел със 7:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Ювентус: Шчесни; Бенатия, Бардзали, Бонучи; Куадрадо, Пянич, Матюиди, Сандро; Бернардески; Манджукич, Дибала.

Йънг Бойс: Фон Балмос, Камара, Фон Берген, Бертоне, Сюлеймани, Соу, Феснахт, Шик, Бенито, Саного, Оаро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички