Deja Vu: Реал поглежда към трети пореден финал в Шампионска лига след победа като гост над Байерн (ВИДЕО)


Deja Vu: Реал поглежда към трети пореден финал в Шампионска лига след победа като гост над Байерн (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

7949 0

Подобно на миналогодишния първи 1/4-финал между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид в Шампионска лига, така и сега в 1/2-финалната среща между двата европейски колоса "белия балет" се наложи с 2:1 на "Алианц Арена". Йошуа Кимих даде аванс на домакините през първата част, но Марсело и резервата Марко Асенсио донесоха победата за шампиона в последните две издания на турнира.

Играчите на Юп Хайнкес дейставаха разконцентриране в някои моменти от срещата и бяха наказани от "кралския клуб". Тази победа дава сериозно предимство на момчетата на Зинедин Зидан преди реванша следващата седмица на "Сантяго Бернабеу".

Срещата започна повече от обещаващо, като още в 20-ата секунда Байерн Мюнхен бе близко до откриване на резултата, но Роберт Левандовски и Томас Мюлер не успяха да нанесат удар. При последвалата контраатака Жером Боатенг влезе грубо в краката на Иско и играта бе спряна.

Преди да изтекат и 2' и Реал Мадрид показа зъби, след като "белия балет" атакува по левия фланг, но при центрирането нямаше кой да засече топката.

Още в 8' Юп Хайнкес трябваше да направи принудителна смяна, след като Ариен Робен се контузи, а неговото място бе заето от Тиаго Алкантара.

След 20' германският шампион играеше прибран, но хвана на контра атака своя съперник в 28'. Атаката на тима мина по десния фланг, като Хамес Родригес изведе Йошуа Кимих, който с прецизен удар по диагонала матира Кейлор Навас - 1:0.

В 34' като по чудо баварците не поведоха с 2:0. Ариен Робен получи сам срещу Навас, но не успя да си поведе добре топката и стражът на "белия балет" улови.

В последните минути на първата част Байерн наложи натиск, но 2' преди последния съдийски сигнал за полувремето гостите изравниха. Марсело нанесе мощен удар по диагонала от границата на наказателното поле - 1:1.

В началото на втората част Зинедин Зидан пусна в игра Марко Аснесио на мястото на Иско и 10' по-късно появилият се като резерва се разписа. Рафиня направи грубра грешка в средата и подари топката на испанеца, който комбинира с Лукас Васкес, а последният върна към Асенсио, който нямаше проблем да се разпише - 1:2.

В 70' Кристиано Роналдо бе изведен добре от ляво, като португалецът си спря топката с ръка, след което вкара страхотен гол, който обаче правилно бе отменен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БАЙЕРН МЮНХЕН: Улрайх, Кимих, Хумелс, Боатенг, Рафиня, Мартинес, Хамес, Рибери, Робен, Томас Мюлер, Роберт Левандовски.

РЕАЛ МАДРИД: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Каземиро, Тони Кроос, Лука Модрич, Иско, Лукас Васкес, Кристиано Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се изправят във фазата на елиминациите за 3-и път в последните 7 издания на турнира. През миналата година те се срещнаха на полуфиналите, като си размениха по една победа като гост с по 2:1, но в продълженията Реал Мадрид вкара 3 безответни гола и се класира напред, а в последствие спечели втората си поредна Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички