Цървена звезда шокира слаб Ливърпул и завърза още повече групата


Цървена звезда шокира слаб Ливърпул и завърза още повече групата
Снимка: Getty Images/Gulliver

13581 0

Отборът на Цървена звезда шокира Ливърпул, като постигна победа с 2:0 като домакин в двубой от група C на Шампионска лига. И двете попадения паднаха през първата част, и бяха дело на Милан Павков, който хвърли в екстаз препълнения  "Мала Маракана". 

По този начин нещата в групата се завързаха още повече преди късния деубой тази вечер между Наполи и ПСЖ. Мърсисайдци са лидери с 6 точки, неаполитанци са с 5, а парижани и Звезда имат по 4 точки. 

За първи път в своята история Ливърпул губи три последователни гостувания в Шампионска лига, включително и тези на неутрален терен. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 15-ина минути изненадващо или не Ливърпул не успя да вземе инициативата и дори не успя да създаде опасно положение. Първото такова бе за домакините. След изпълнение на корнер

Вуядин Савич намери пространство, за да овладее топката от корнера и шутира, но опитът му премина твърде встрани от дясната греда. Две минути по-късно и мърсисайдци като по чудо не откриха резултата. Даниел Стъридж бе оставен абсолютно сам в наказателното поле, но ударът му мина над напречната греда. 

В 22' Звезда откри резултата. Марко Марин центрира фантастично в наказателното поле от ъгловия удар и Милан Павков се оказа този, който скочи най-високо, за да насочи удара си с глава във вътрешната страна на левия стълб.

7 минути по-късно сръбският тим нанесе и втори удар. Отново Павков, този път подмина защитниците и си освободи пространство, шутира от далечно разстояние за 2:0.

В 33' Вайналдум посрещна центриране на границата на пеналтерията и отигра с глава към десния ъгъл, но един от защитниците блокира опита му. Малко след това Адам Лалана скочи високо, за да засече прехвърлящо подаване в наказателното поле, но един от съперниците беше на правилното място в точното време, за да осуети опасността. До края на полувремето гостите така и не успяха да притиснат съперника си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна с натиск през втората част. Това бе и първият път првз двубоя, в който успяха да наложат контрол върху случващото се на терена. Дори нацелиха и греда, но след станал рикошет.

В 70' Борян боксира, след което топката попадна в Мохамед Салах, който шутира от наказателното поле, но нацели гредата.

В 79' високо подаване намери Мохамед Салах, коойто бе свободен в наказателното поле, той преодоля вратаря с удар по трева, но топката беше избита на голлинията от защитник и пореден пропуск за египтянина. В добавеното време Салах имаше нова възможност, но Борян отново спаси, въпреки че преди това имаше и лек рикошет. 

НА ЖИВО

 

ПРЕДИ МАЧА

Сърбите са на дъното с актив от само една спечелена точка, докато мърсисайдци са на върха с шест пункта и днес ще гонят задължителна победа с оглед присъствието на ПСЖ и Наполи в групата. След като вече стана ясно, че Джердан Шакири няма да пътува с мърсисайдци до западната ни съседка, медиите на Острова днес информират, че по всяка вероятност Юрген Клоп ще направи три промени в стартовия си състав от мача с Арсенал през уикенда. Най-вероятно Роберто Фирмино ще получи почивка в срещата, а неговото място ще вземе Даниел Стъридж.

Английският национал страда от липса на игрово време, а с мача в сръбската столица, той може да докаже, че заслужава повече минути с екипа на Ливърпул. Очаква се и десният защитник Трент Александър-Арнолд да получи почивка за срещата, а неговото място ще заеме Джо Гомес. В средата на защитата до Върджил ван Дайк по всяка вероятност ще застане Деян Ловрен. Третата промяна за Клоп е в средата на терена, където по всяка вероятност място ще намери Адам Лалана, който ще замени набиращия скорост Фабиньо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Цървена звезда: Борян, Стойковч, Савич, Дегенек, Родич, Сърнич, Кръстичич, Йованчич, Набухан, Марин, Павков

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Вайналдум, Лалана, Мане, Салах, Стъридж

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички