Бруталните рекорди на Кристиано Роналдо в Шампионска лига, които няма да бъдат надминати скоро


Бруталните рекорди на Кристиано Роналдо в Шампионска лига, които няма да бъдат надминати скоро
Снимка: Getty Images/Gulliver

1099 0

Кристиано Роналдо вече е далеч от изявите си в Европа, където жънеше успех след успех над десетилетие. Португалецът записа паметни моменти с Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, като неслучайно от мнозина е определян като кралят на Шампионска лига.

В момента Роналдо се състезава за Ал Насър, а пък феновете следят най-силния клубен турнир с новите звезди, които се опитват да "влязат" в обувките на КР7, както и на Лионел Меси. Кристиано записа огромен брой рекорди с представянето си в Шампионска лига, като в следващите редове ще ви представим 7 от тях, които трудно биха били подобрени - поне в скоро време.

Едва ли скоро някой ще настигна Роналдо в Шампионска лига

Най-много голове в Шампионска лига

Още: Печалният съдия от Левски - Хамрун Ищван Ковач ще ръководи Барселона - ПСЖ

Тъй като Лионел Меси и Карим Бензема вече не играят в Европа, рекордът на Роналдо от 140 гола в Шампионска лига е сигурен за момента. За да може някой да достигне неговото страхотно представяне в състезанието, трябва да вкара 10 гола в турнира за 14 последователни сезона.

Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе може да се доближат до тази цифра, като имат предостатъчно време, въпреки че и двамата играчи са на повече от 90 гола от достигане на този рекорд при сегашното положение.

Най-много голове елиминационната фаза

Дори ако хора като Мбапе и Холанд успеят да преборят предходния му рекорд, ще са нужни известни усилия, за да се изравнят резултатите му в елиминациите.

Още: Шави за ПСЖ: Очаква ни война в Шампионска лига

Като цяло 67 от головете на Роналдо в Шампионска лига са дошли в елиминациите, което е повече от всеки друг играч в историята на състезанията.

Повече от попаденията са от 1/4-финалите натам

Резултатът от головете на Роналдо в Шампионска лига става още по-впечатляващ, когато вземем предвид колко голове е вкарал от четвъртфиналите нататък. Общо португалският нападател е вкарал 42 гола от четвъртфиналите нататък. За сравнение - Меси е вкарал 20 гола от този етап на надпреварата.

Най-много голове в един сезон

Още: Де Бройне се натровил в хотела преди мача с Реал, в Сити треперили за масово отравяне?

Сезон 2013/2014 остана исторически за Роналдо. Той беше движещата сила за Реал Мадрид, който спечели първия си трофей от Шампионската лига от сезон 2001-2002 насам. В процеса на спечелване на трофея той вкара цели 17 гола, което е повече от всеки друг играч, успявал някога в една кампания в надпреварата.

Карим Бензема (2021–22) и Робърт Левандовски (2019–20) се доближиха до достигане на рекорда, но дори в най-резултатните си сезони успяха да вкарат само 15 гола в състезанието.

Отбелязва в 11 поредни мача

Между юни 2017 година и април 2018 година Роналдо вкара в 11 последователни мача от Шампионска лига, което е рекорд, който не е надминаван оттогава.

Още: Желана фланелка е отвела Ерлинг Холанд в съблекалнята на Реал след 3:3

Най-много участия в ШЛ

Малко играчи могат да издържат на дълголетието на Роналдо в играта и това е отразено в статистиката. Между 2003 година и 2022 година Роналдо записа 183 участия в надпреварата, което е повече, отколкото всеки друг играч е успявал. От играчите, които все още са активни в Европа, Томас Мюлер е най-близо, но трябва да запише 34 мача.

Седем награди "Златна обувка".

Неговите голове му донесоха седем награди "Златна обувка" - най-много от всички играчи в историята на състезанието. Самият Меси не изостава много с шест златни обувки, но вече и той е далеч от Европа, носейки екипа на Интер Маями.  Холанд е може би най-вероятният играч, който ще достигне този рекорд в бъдеще, въпреки че все още има да извърви дълъг път. Нападателят на Манчестър Сити спечели две, а Мбапе няма нито една все още.

Още: Карло Анчелоти стана първият треньор с 200 мача в Шампионска лига

Бъдещето на Барса е светло! 17-годишният Пау Кубарси разбива рекорди и съперници в Шампионска лига

Рубен Невеш издал Кристиано Роналдо на съдията за червения му картон с Ал Насър

Треньорът на Ал Насър защити Кристиано Роналдо: Решението не беше правилно

След първия червен картон с екипа на Ал Насър: Колко общо му станаха на Кристиано Роналдо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички