Бонучи: Не е достатъчно само да отидем в Кардиф


Бонучи: Не е достатъчно само да отидем в Кардиф
Снимка: Getty Images/Guliver

1045 0

"Чудесно е, че сме на финал, но трябва да завършим мечтата си. Не е достатъчно само да отидем в Кардиф. Трябва да донесем трофея у дома", заяви защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи.

Бонучи смята, че Юве са в по-силна позиция да спечелят Шампионска лига, отколкото през 2015г, когато отново бяха на финал и загубиха от отбора на Барселона.

"Преди две години бяхме изненадани. Може би ние бяхме първите, които се изненадаха, че сме успели да стигнем до Берлин. Тази година имаме различен опит, желание и глад за победата. Показахме, че сме уникален отбор. Просто трябва да отидем в Кардиф и да изиграем най-добрия мач в историята на Ювентус.

Нямаме право да допускаме малки грешки, които биха ни стрували скъпо. В неделя отиваме в Рим, за да завършим Серия А, а в сряда трябва да спечелим Купата на Италия. Тогава ще се съсредоточим и върху Кардиф", коментира той.

Бонучи също похвали и решението на наставника на „бианконерите” Масимилиамо Алегри да промени схемата на игра по време на кампанията - 4-2-3-1 вече е предпочитана пред основната 3-5-2, която първоначално е направила „Старата госпожа” толкова успешна.

"Промяната ни даде възможност да бъдем повече европейски отбор. С качествата които имаме, винаги успяваме да отбележим поне един гол".

Италианецът не пропусна да коментира и съотборника си Дани Алвес. "Той е извънземен. Само велик играч и сериозен професионалист могат да променят стила си на игра, за да се адаптират към нашата, както той направи.

"Той ни даде опит и ентусиазъм. Имаше малко време, за да разбере италианския футбол и Ювентус, но сега той е достигнал нереални нива", заяви Бонучи.

Сблъсъкът между Ювентус и Реал Мадрид ще се играе на 3 юни в Кардиф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички