Блестящ Байерн не остави шанс на Интер и взе едно от дербитата на кръга в Шампионска лига


Блестящ Байерн не остави шанс на Интер и взе едно от дербитата на кръга в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

3630 0

Байерн Мюнхен победи като гост с 2:0 Интер в едно от дербитата на първия кръг в груповата фаза на Шампионска лига. Баварците не оставиха особени шансове на "нерадзурите", създавайки изключително голям брой положения пред тяхната врата, но оползотворявайки едва 2 от тях.

Резултата за тима, воден от Юлиан Нагелсман, откри Лерой Сане в 25-ата минута. Крайното 2:0 оформи капитанът на домакините Д'Амброзио, който си вкара автогол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първите минути от срещата преминаха в половината на домакините. Още в 3-ата минута баварците нанесоха 2 точни изстрели посока вратата на Андре Онана. Те бяха отправени от Йошуа Кимих, който обаче не успя да затрудни камерунеца.

Много добри многоходови действия на Интер. "Нерадзурите" осъществиха скоростна атака, в края на която с топка в крака, на границата на наказателното поле се озова капитанът Д'Амброзио, чийто шут беше лесно отразен от Мануел Нойер.

Подобен шанс получи и Томас Мюлер. Неговият изстрел беше много по-добър и точен от този на колегата му, но със страхотен плонж Онана изби топката, която току влизаше под напречната греда. (22')

Гооол! Със страхотен пас по въздух Кимих изведе Лерой Сане зад гърба на противниковата отбрана. Бързоногото крило овладя с едно докосване, по страхотен начин продължи с гърди, след което елиминира стража на "синьо-белите" и откри резултата. (25') 0:1

Трудностите за домакините не спряха. В 37-ата минута вратата на домакините заприлича на стрелбище, след като "червените" отправиха 3 удара в рамките на 10 секунди. Първо Онана отрази изстрел отляво на Кингсли Коман, последва блокиран такъв на Мюлер, а опасността приключи с неточния опит на Забицер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Интер сякаш се събуди от звучния шамар, който получи от Лерой Сане и компания. Възпитаниците на Симоне Индзаги излязоха добре мобилизирани за втората част и съумяха да натиснат съперника, създавайки няколко ситуации, никоя от които обаче оползотворена.

Гооол! Подемът в играта на "нерадзурите" не повлия особено на баварците, които нанесоха втория си удар. По прекрасен начин, в стил тики-така, Сане и Коман размениха няколко бързи подавания в пеналтерията. Сане излезе на стрелкова позиция на 2-3 метра от вратата. Шутът и лекото отклоняване на топката в тялото на Онана заблудиха Д'Амброзио, който в опита си да изчисти, прати топката в мрежата. (66') 0:2

След груба грешка на Лука Ернандес Кореа се озова сам очи в очи с Нойер. Аржентинецът пропиля наглед лесната задача да върне отбора си в двубоя, отправяйки изключително неточен удар. (83')

Срещата завърши без особени положения пред двете врати. Двубоят може да се отличи със сравнително спортсменското поведение на двата тима, които в хода на иначе напрегнатия дуел, си изкараха общо едва 2 жълти картони.

Стартови състави:

Интер: Андре Онана, Данило Д`Амброзио (к), Милан Шкриниар, Алесандро Бастони, Дензъл Дъмфрис, Хенрих Мхитарян, Марсело Брожович, Хакан Чалханоглу, Робин Госенс, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Байерн: Мануел Нойер (к), Бенжамен Павар, Матайс Де Лихт, Лука Ернандес, Алфонсо Дейвис, Йошуа Кимих, Марсел Забицер, Лерой Сане, Томас Мюлер, Кингсли Коман, Садио Мане

Преди мача:

Баварците, стартиращи в турнира с визита, са определяни традиционно като един от големите фаворите в надпреварата, а освен това - същото важи и за днешната среща. Нагелсман няма да може да разчита единствено на Сар, докато големият липсващ при домакините е Ромелу Лукаку. 

Германският колос редува победи и равенства през последните седмици, като през уикенда размени по едно попадение в Берлин срещу Унион и отново не успя да се наложи в Бундеслигата. Те обаче остават непобедени от началото на кампанията и дори записаха някои разгромни победи, а междувременно - стартираха с триумф за Суперкупата на страната. 

От своя страна, домакините от Милано влизат в двубоя с драматична загуба от Милан през уикенда, а освен това се представят колебливо от началото на кампанията. Те не са посрещали баварците от 2011 г., когато "змията" губи като домакин с 0:1 за Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички