Без зрелище срещу Ювентус, но Барселона вече е на 1/8-финалите


Без зрелище срещу Ювентус, но Барселона вече е на 1/8-финалите
Снимка: Getty Images/Gulliver

3897 0

Барселона и Ювентус завършиха 0:0 в дербито тази вечер в Шампионска лига. Така Барселона е с 11 точки и няма как да бъде изместен от първата позиция, Юве е на втората с 8 точки в актива си. В другия мач от групата Спортинг победи с 3:1 Олимпиакос и е на третата позиция, с точка по-малко от италианския шампион.

Двата отбора определено не показаха зрелището, което се очакваше от тях и надиграването бе по-скоро тактическо. Голямата изненада бе, че голямата звезда на Барселона Лионел Меси започна като резерва и се появи през втората част в игра. И това обаче не помогна на съотборниците му да стигнат до попадение. 

Първата голова опасност бе за домакините още във 2' , когато Коща напредна, комбинира с Куадрадо, но ударът му бе право в ръцете на Тер Щеген. В 10' Паулиньо стреля от около 25 метра, но покрай вратата. Като цяло двата тима досега не показва много забързано темпо на игра, изчаквайки своите възможности.

В 18' след грешка при каталунците, пред Дибала се отвори възможност да стреля, но отново стражът на Барса лови. 3 минути след това, гостите стигнаха до много опасно положение, при което нацелиха страничната греда. Иван Ракитич пробва далечен удар от фаул, но топката премина през няколко играчи и се отби в гредата. 

В 30' Паулиньо си изпроси жълт картон, след като опита да изпроси дузпа от съдията. В 36' пък Куадрадо с воле прати топката към вратата на Барса, но прекалено неточно. Минута преди края на полувремето Дибала опита нещо по-различно, нахлу в наказателното поле и отправи диагонално удар към вратата, на сантиметри от напречната греда.

Отборът на Валверде започна по-активно втората част, но отново без да създаде реална голова ситуация. В 56' голямата звезда на тима Лионел Меси се появи в игра на мястото на Деулофеу. В 61' Игуаин стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе доста неточен. В 63' бе и първата възможност пред Меси от фаул, но стреля над напречната греда.

В 68' Люка Дин пусна пас към Суарес, който чакаше пред голлинията, но Ругани протегна крак в последния момент и предотврати опасната ситуация. В самия край на срещата Дибала можеше да се превърна в герой, но Тер Щеген спаси невероятния му удар.

Стартовите състави:

Голямата изненда в стартовите единадесет на Барса е отсъствието на звездате Лионел Меси, който е оставен на скамейката.

Ювентус: Буфон, Бенатия, Пянич, Кедира, Куадрадо, Игуаин, Игуаин, Коща, Сандро, Бардзали, Ругани

Барселона: Тер-Щеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Суарес, Паулиньо, Деулофеу, Дин, Умтити

Преди срещата

Отборът на Ернесто Валверде са начело с 10 точки и дори равенство ще им е достатъчно, за да продължат напред. "Бианконерите" също могат да се класират още днес, ако спечелят или не загубят и в същото време Спортинг (Лисабон) не победи Олимпиакос.

Извън сметките на Валверде останаха контузените Арда Туран, Усман Дембеле, Рафиня, Сержи Роберто, Андре Гомеш и Хавиер Машчерано. Хьоведес и Бенатиа са контузени от домакините, а Лихтщайнер и Пиаца не са заявени за Шампионска лига.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички