Без да полага много усилия Манчестър Сити се класира напред


Без да полага много усилия Манчестър Сити се класира напред
Снимка: Gulliver/GettyImages

1207 0

Манчестър Сити и Шахтьор Донецк завършиха наравно 1:1 в мач от група C от груповата фаза на Шампионската лига. Илкай Гюндоган откри резултата за домакините в началото на второто полувреме, но около 15 минути по-късно влезлият като резерва Манор Саломон възстанови равенството. „Гражданите“ не играха на пълни обороти и позволиха на украинците да си тръгнат с точката от „Етихад Стейдиъм“.

Пеп Гуардиола бе направил цели пет промени в сравнение в състава, който победи Челси през уикенда, като Анхелино, Отаменди, Бернардо Силва, Гюндоган и Жезус замениха Менид, Стоунс, Давид Силва, Марез и Агуеро. За гостите от Шахтьор Додо и Коваленко започнаха на местата на Болбат и Антонио. Първият по-сериозен шанс за гол се откри пред Манчестър Сити в 14-тата минута, когато Гюндоган стреля от воле, но Пятов спаси. Веднага след това гостите имаха шанс да открият, но Тете пропусна да открие резултата за Шахтьор, като бразилецът трябваше да подаде на Жуниор Мораес, който бе в доста по-добра позиция. В 21-вта минута Стърлинг получи добър пас от Фернандиньо, но английският национал също не успява да преодолее Пятов. Ново положение се откри пред Манчестър Сити в 32-рата минута, когато Анхелино центрира отляво, но Отаменди не успя да се разпише с глава.

В 57-мата минута Манчестър Сити най-сетне стигна до гол. Илкай Гюндоган бе точен за „гражданите“ и откри резултата на „Етихад Стейдиъм“ – 1:0! В 65-тата минута Луис Кастро извърши промяна като извади Йевхен Коноплянка и вкара в игра Манор Соломон. Именно влезлият като смяна Соломон се оказа правилният ход на Кастро, след като играчът на Шахтьор изравни резултата в 70-тата минута на срещата – 1:1! До края на срещата двата тима имаха някои по-интересни положения, но нито един от тях не успя да стигне до гол. Манчестър Сити бяха по-настоятелни, като удар на Габриел Жезус бе изчистен от бранител на Шахтьор от голлинията, а Рахийм Стърлинг имаше шанс да открадне трито точки за Сити в самия край на мача, но стреля встрани.

Равенството означава, че Манчестър Сити не само продължава напред, ами със сигурност ще завърши на първото място в група C. „Гражданите“ събират актив от 11 точки и са с цели 5 пред втория Шахтьор при оставащ един мач до края. Украинците са с 6 пункта и при победа в домакинството на Аталанта в последния кръг ще си осигурят класиране за осминафиналите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички