Белингам и Холанд дадоха перфектен старт на Борусия Дортмунд в Шампионска лига


Белингам и Холанд дадоха перфектен старт на Борусия Дортмунд в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1210 0

Немският гранд Борусия Дортмунд стартира с победа участието си в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионска лига. "Жълто-черните" надвиха турския Бешикташ с 1:2 като гост в първи мач от група С с попадения на Джуд Белингам и Ерлинг Холанд.

В 20-ата минута Тома Мюние намери младия Белингам, който успя да изведе Борусия напред в резултата. Късно в добавеното продължение на първата част Ерлинг Холанд се възползва от подаване на Белингам, за да удвои преднината на гостите.

През втората част Бешикташ не успяваше да пробие отбраната на Борусия, който не позволи на домакините да се върнат в мача. Едва в четвъртата минута на добавеното продължение Бешикташ върна един гол чрез Франсиско Морено, който се възползва от асистенция на Миралем Пянич, за да се разпише.

По този начин Борусия оглави класирането в група С, където са още отборите на Аякс и Спортинг Лисабон. В другия ранен сблъсък тази вечер Шахтьор Донецк изненадващо загуби от Шериф Тирасол с 2:0 като гост. Останалите срещи от програмата на Шампионска лига следете НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички