Барселона не остави никакъв шанс на Борусия Дортмунд и си осигури първото място в групата


Барселона не остави никакъв шанс на Борусия Дортмунд и си осигури първото място в групата
Снимка: Getty Images/Gulliver

7232 0

Барселона победи категорично с 3:1 Борусия Дортмунд на "Камп Ноу" в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига.  Лионел Меси, Антоан Гризман и Луис Суарес се разписаха за каталунците, като това бе двубой номер 700 за Меси с екипа на испанския шампион. Освен това аржентинецът вече има голове срещу 34 различни отбори. Единственото попадение за гостите отбеляза Джейдън Санчо.

Още във 2' гостите от Дортмунд можеше да поведат в резултата. Нико Шулц  получи подаване в наказателното поле и стреля опасно в целта, но опитът му бе блокиран от защитата на Барселона. В 10' каталунците получиха право да изпълнят пряк свободен удар от 21 метра. Зад топката очаквано застана Лионел Меси, чийто удар бе не успя да премине построената стена.

В следващите минути срещата не бе особено динамична и изпълнена с положения. В 22' Луис Суарес се разписа, но попадението му не бе зачетено заради засада. Минута след това хубаво подаване намери Нико Шулц  в наказателното поле, той вдигна поглед и подряза нисък удар към средата на целта, но Тер Щеген го отказа с превъзходна намеса.

Малко след това се стигна до много неприятна ситуация за каталунците. Усман Дембеле се контузи и стана ясно, че няма как да продължи срещата. На негово място влезе Антоан Гризман, който имаше доста важна роля само няколко минути след това за откриващото попадение. Той овладя перфектно топката, след което подаде към Меси. Аржентинецът намери Луис Суарес в наказателното поле, който стреля бързо в средата на мрежата, оставайки вратаря безпомощен и правейки резултата 1:0.

В 33' каталунците нанесоха още един удар. Този път Луис Суарес асистира на Лионел Меси в наказателното поле, който намери десния ъгъл за 2:0.

Барселона продължи да държи инициативата, докато немският тим трудно успяваше да играеше с топката, но до нови попадения не се стигна. В края на полувремето се стигна и до един леко забавен момен, при който Суарес неволно уцели в главата рефера Тюрпен и го повали. Играта беше спряна за около минута, докато съдията успее да се съвземе.

Първата опасност за втората част бе пред вратата на гостите. Антоан Гризман връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар ниско в средата на целта, но Бюрки се справи и спаси. В 51' пък Лионел Меси получи жълт картон за симулация за дузпа, въпреки че аржентинецът ясно, показа, че не иска такава.

Десет минути след това бе следващото по-интересно положение. Юлиан Бранд беше близо до отбелязването, но не отигва достатъчно добре. Лошият му опит отблизо завърши в ръкавиците на Марк-Андре тер Щеген. В 67' Барса вкара трети гол. Лионел Меси демонстрира страхотен поглед и подаде към Антоан Гризман, който от вътрешността на пеналтерията хладнокръвно заби топката във вътрешната страна на дясната греда.

В 77' гостите все пак успяха да стигнат до попадение. След страхотно дълго подаване от страна на Юлиан Бранд намери непокрит Джейдън Санчо в наказателното поле. Той  се нагласи на позиция и вкара топката в десния ъгъл за 3:1. 3 минути преди края бе близо до ново попълнение, но Тер Щеген се справи.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Умтити, Ленгле, Фирпо, Ракитич, Бускетс, Де Йонг, Дембеле, Меси, Суарес

Борусия: Бюрки, Шулц, Хумелс, Аканджи, Пишчек, Витсел, Вайгъл, Гереро, Бранд, Хакими, Ройс

Преди срещата:

Лидерите в група "F" - Барселона и Борусия Дортмунд, се изправят в директен спор за първото място, като разликата между двата отбора е само една точка. Третият в подреждането Интер обаче не е за отписване, като се намира на три точки зад немския гранд.

Първата среща между двата отбора завърши без попадения. За днешния двубой в игра се завръща Луис Суарес, който е възстановен от контузия. Ленгле, Семедо и Алба са под въпрос за срещата, докато Пике няма да играе поради наказание. За гостите контузени са Алкасер, Дилейни и Шмелцер, а Ларсен е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички