Барселона и Меси разпиляха Манчестър Сити и унижиха Гуардиола


Барселона и Меси разпиляха Манчестър Сити и унижиха Гуардиола
Снимка: Getty Images/Gulliver

1995 0

Барселона продължи добрата си серия срещу Манчестър Сити и победи с 4:0 в груповата фаза на Шампионска лига. 

Лионел Меси записа хеттрик, а крайното 4:0 оформи Неймар, като малко преди това изпусна да се разпише от дузпа. Двата отбора доиграха срещата с по 10 души. Първи Клаудио Браво бе изгонен в 53', а 20 минути след това и защитникът на Барселона Жереми Матийо. 

Гостите от Манчестър започнаха по-активно срещата и първите по-опасни атаки бяха към вратата на Барселона. Стърлинг опита с извеждащ пас към Де Бройне, но той бе пресечен от Тер Щеген. В 9' Луис Енрике направи принудителна смяна и на мястото на Жорди Алба се появи Люка Дин.

Въпреки доброто начало на "гражданите", Барселона се възползва от грешка в защитата на гостите при върната топка и Меси откри резултата - 1:0.

След попадението отборът на Луис Енрике се разигра и взе инициативата в свои ръце. Добре организирана атака, преминала през Неймар и Меси, прати топката в краката на Луис Суарес, но ударът му мина покрай вратата. В 32' се отвори добра възможност и пред Иван Ракитич, ударът мъ с глава обаче не намери очертанията. 

В 38' Манчестър Сити също пропусна голово положение. Гюндоган навлезе в наказателното поле, но Тер Щеген показа рефлекс и изби топката. На Луис Енрике му се наложи да извърши и втора принудителна смяна, след като Жерар Пике се контузи. На негово място влезе Жерами Матийо. 

В самия край на полувремето и двата отбора имаха възможности за отбелязване на попадение. Първо Давид Силва центрира в накзателното поле, но Джоун Стоунс не успя да изравни. В ответната атака Суарес стерля точно в тялото на Тер Щеген, но стражът изби над вратата.

Във втората добавена минута бе и най-спорното положение в срещата. Стърлинг центрира, а топката се отклони от разперената встрани ръка на Люка Дин. Съдията обаче реши, че това не е дузпа, с което решение ощети Манчестър. 

Втората част започна по-същият начин, както и първата. Манчестър Сити организира по-добрите атаки. Тер Щеген два пъти спаси удари на Де Бройне, които със сигурност щяха да върнат напрежението. В 50' центриране от корнер стигна до Юмтити в наказателното поле, но ударът на французина мина близо до страничната греда на Браво.

Минути след това именно Браво се превърна в ключова фигура на терена. Стражът неочаквано сбърка като прати топката в краката на Луис Суарес, който пък веднага стреля. След което стражът игра с ръце извън наказателното поле и бе изгонен.

В 61' звездата на "каталунците" Лионел Меси удвои преднината за отбора си. Аржентинецът получи топкаа малко пред наказателното поле, от където отправи удар и бе безгрешен. 

8 минути по-късно Меси показа, че е в страхотна форма и има още какво да покаже. След пас от Луис Суарес в наказателното поле, Меси оформи своя хеттрик в двубоя.

Влезналият като резерва Матийо получи в рамките на 2 минути два жълти картона и бе изгонен от рефера. Така и двата отбора на терена остана с по 10 души.

В 87' Неймар пропусна дузпа и не успя да направи резултата 4:0. Въпреки това, 2 минути по-късно се реваншира и след хубав пробив в наказателното поле се разписа.

Състав на Барселона:

Тер Щеген, Юмтити, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар

Състав на Манчестър Сити:

Браво, Сабалета, Отаменди, Стоунс, Коларов, Фернандиньо, Гьондоган, Стърлинг, Силва, Нолито, Де Бройне

Преди двубоя

При първата си визита на стадион "Ноу Камп" като наставник на друг отбор Пеп претърпя крах, след като неговият Байерн падна с 0:3.

Треньорът, който не иска нито Меси, ни Неймар, ни Суарес

Добата новина за феновете на Барса е възстановяването на Лионел Меси от контузията. "Каталунците" навлизат в дубоя с по-добра статистика. Двата тима са се срещали два пъти в турнира в последните години - през сезон 2013/2014 и през 2014/2015, във втората фаза от надпреварата.

Меси и Дани Алвеш донесоха победата на Барса с 2:0 на "Етихад", като двамата вкараха и на реванша за 2:1.На следващата година Луис Суарес вкара два гола в Англия (2:1), а на "Ноу Кам" Иван Ракитич се разписа за 1:0.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички