Ас на Реал Мадрид изпуска реванша с Челси заради... изборите в Испания


Ас на Реал Мадрид изпуска реванша с Челси заради... изборите в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1922 0

Крайният бранител на Реал Мадрид Марсело може да пропусне реванша с Челси от 1/2-финалите на Шампионска лига, защото е назначен в изборна комисия за предстоящите парламентарни избори в Испания, съобщава Би Би Си. 

Причината е повече от любопитна. Според местното законодателство всеки гражданин може да бъде избран в изборна комисия след жребий сред живущите в даден избирателен район. Бразилецът, който разполага с испански паспорт, е бил изтеглен да бъде част от изборната комисия.

Проблемът е, че избориите в Испания са на 4 май - същата дата, на която трябва да се изиграе реваншът между Реал и Челси на "Стамфорд Бридж" в Лондон. В момента клубът търси решение на този въпрос, като ще се опита да го освободи от възложените му задължения покрай изборния процес.

Любопитното е, че е това не е прецедент в испанския футбол. През 2015-а нападателят на Атлетик Билбао Иняки Уилямс също трябва да вземе участие в изборна комисия в деня на мач на своя отбор. През 2019-а пък същото се случва с вратаря на Леванте Айтор Фернандес. И двамата обаче са освободени от задълженията си.

Междувременно стана ясно, че един от ключовите титуляри за Реал се е контузил и ще пропусне реванша с Челси (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички