Ако Барселона срещне Байерн в 1/4-финалите, един от тях ще спечели Шампионска лига


Ако Барселона срещне Байерн в 1/4-финалите, един от тях ще спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1703 0

Днес беше изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите в Шампионска лига през настоящия сезон. Той отреди победителят от мача между Наполи и Барселона да се изправи срещу по-ислния в двойката Челси - Байерн Мюнхен. Това означава, че в четвъртфиналите един срещу друг могат да играят Байерн и Барселона.

Ако това се случи, има голяма вероятност един от двата европейски гранда да спечели Шампионска лига. Точно това се случва в последните 3 случаи, когато двата тима се срещат в турнира. През 2015 година каталунците и "баварците" спорят в полуфиналите, когато Барселона побеждава и после печели трофея.

През 2012/13 година двата тима играят отново в полуфиналите. Тогава по-силен се оказва германският гранд, който впоследствие спечели турнира. През 2009 година Байерн и Барселона се сблъскаха и през 2009 г., в четвъртфиналите. Барселона победи и отново прегърна Ушатата купа.

Интересното е, че има вероятност в полуфиналите да има испанско Ел Класико. Това ще се случи, ако Барселона победи първо Наполи, а после и победителя от двойката Челси - Байерн. Реал пък трябва да отстрани първо Манчестър Сити, а после и по-силния от двойката Олимпик Лион - Ювентус. А кога стартира новият сезон в Шампионска лига вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички