Аякс може да прибере умопомрачителна сума от трансфери през лятото


Аякс може да прибере умопомрачителна сума от трансфери през  лятото
Снимка: Getty Images/Gulliver

4041 0

В началото на сезона спортният директор на Аякс Марк Овермарс обяви, че ще е трудно да бъдат задържани в клуба Матиас де Лихт и Френки Де Йонг. Едва ли обаче той е очаквал тимът да направи подобна кампания в Шампионска лига и сега може да се стигне до раздяла с много повече играчи. Освен това в "Marca" информира, че холандският гранд може да добави към касата си невероятните 300 милиона евро само в рамките на идното лято от продажбата на някои от звездите си.

Френки де Йонг вече бе продаден на Барселона за сумата от 75 милиона евро. Огромен интерес очаквано има и към централния бранител Де Лихт. Той също може да премине в Барселона, но интерес към него има и от страна на Ливърпул. Това, което "червените" могат да му предложат повече от испанския гранд, е възможността да играе в отбрана с партньора си в националния отбор на "лалетата" Върджил ван Дайк. 

Отново Барселона са замесени и в друг вероятен трансфер. Става въпрос за вратаря Андре Онана, който също впечатлява с изявите си на вратата. Той е считан за заместни кна Яспер Силесен, който вероятно ще си тръгне от "Камп Ноу" през зимата. Стражът обаче със сигурност ще получи оферти и от други европейски тимове след представянията си през кампанията.

АЯКС ПРОДАДЕ ДЕ ЙОНГ ЗА 90 МИЛИОНА ПЪТИ ПОВЕЧЕ, ОТ КОЛКОТО ГО КУПИ

Нусаир Мазраоуи играе стабилно в дясно на защитата, а интерес към него има от куп отбори от Англия. Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул са считани за фаворити. Атлетико Мадрид и "топчиите" пък се вярва, че са заинтригувани от Нико Талиафико, а Давид Нерес наскоро получи оферта от Китай за 43 милиона евро. Душан Тадич, Дони ван де Беек и Хаким Зиех също може да си тръгнат от "Йохан Кройф Арина" и всичко това да донесе приходи от около 300 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички