Зрелище между Челси и Валенсия остана без победител след брилянтен гол и невероятни спасявания (ВИДЕО)


Зрелище между Челси и Валенсия остана без победител след брилянтен гол и невероятни спасявания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

5127 0

Отборите на Челси и Валенсия не успяха да се победят в двубой Шампионска лига. Двата тима изиграха вълнуващ сблъсък, завършил 2:2. За лондончани головете отбележиха Матео Ковачич и Кристиан Пулишич. За домакините се разписаха Солер и Вас. Двамата вратари - Арисабалага и Силесен направиха невероятно спасявания, като стражът на лондончани отрази дузпа. По този начин двата рима имат по 8 точки, а Аякс преди двубоя си с Лил има 7 точки.

Гостите от Лондон започнаха по-активно двубоя и още във 2' можеше да открият резултата.  Перфектно центриране в наказателното поле намери Вилиан , който се вдигна за удар с глава, но прати топката високо над напречната греда. В 12' отново Вилиан центрира от пряк свободен удар, но Силесен излезе и улови преди да успее някой да засече.

В 20' се откри първата най-чиста ситуация и тя бе за домакините. Макси Гомес не успя да засече перфектно подаване пред опразнената врата на "сините". Постепенно Валенсия изравни играта, като в 30' Макси Гомес направи отново голям пропуск. Той овладя тънко подаване, но ударът му в десния ъгъл беше брилянтно спасен от Кепа Арисабалага.

В 37' се откри добър шанс пред Нголо Канте, на халфът стреля високо над напречната греда от наказателното поле. Минута след това Силесен направи великолепно спасяване с една ръка след удар на Ейбрахам. В ответната атака "прилепите" успяха да стигнат до откриващото попадение. Карлос Солер посрещна перфектно центриране от Родриго дълбоко в наказателното поле и го овладя с добро първо докосване. Последва точен шут, пратил топката в средата на вратата.

Радостта на испанския тим не продължи дълго, тъй като няколко секунди след това лондончани изравниха. След рикошет топката стигна до Матео Ковачич малко зад линията на наказателното поле. Той не се подвоуми и изстреля великолепен удар в долния ляв ъгъл за 1:1. В 44' отново стражът на Валенсия трябваше да се намеси, за да откаже Матео Ковачич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В края на първата част много неприятна контузия получи Тами Ейбрахам и в началото на второто полувреме неговото място бе заето от Мичи Батшуай.

5 минути след подновяването на играта момчетата на Франк Лампард стигнаха до пълен обрат, като първоначално попадението на Пулишич не бе зачетено. След намесата на ВАР и дълго преглеждане на ситуацията дали не е бил в засада, в крайна сметка попаденито бе зачетено и първоначалното решение бе отменено.

В 63' Валенсия можеше да възстанови равенството, след като реферът отсъди дузпа в тяхна полза след нарушение на Жоржиньо. Зад топката застана капитанът Парехо, чийто удар бе отразен от великолепен начин от Кепа. След тази ситуация положенията пред двете врати доста понамаляха, като лондончани дебнеха повече за бързи атаки.

8 минути преди края Даниел Вас вкара невероятен гол. Той размени двойно подаване със съотборник и изстреля топката в мрежата, като тя се завъртя в горния ляв ъгъл, отбивайки се от гредата. Остана дори впечатлението, че Вас по-скоро иска да центрира, но вместо това се стигна до невероятен гол във вратата на Кепа.

В заключителните минути положенията пред двете врати не спряха, като Силесен отново блесна при удар на Батшуай. Стражът вече се бе хвърлил да спаси, но с крак в последния момент изби удара.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ВАЛЕНСИЯ: Силесен, Хауме, Гарай, Габриел, Гая, Торес, Парехо, Вас, Солер, Гомес, Родриго

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Джеймс, Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Ковачич, Канте, Жоржиньо, Вилиан, Пулишич, Ейбрахам

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Победителят ще продължи в елиминациите, загубилият ще има малък шанс да го направи след последните срещи, а равенството ще остави интригата отворена до последно, като в другия двубой Аякс гостува на Лил. Лондончани ще са без Рос Баркли, Рюдигер, Калъм Хъдсън-Одой, както и Лофтъс-Чийк, които лекуват травми.

Конгобия, Черишев и Муктар Диакаби пък ще липсват на "прилепите". "Това е много добър шанс да стигнем до 1/8финалите, но дори и да не успеем сега ще можем да го направим в последния си мач. Ще играем за победа, защото сме голям клуб, който трябва да покаже класата си именно сега", заяви треньорът Алберт Селадес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички