Защо триумфът в Шампионска лига е още по-специален за Арнолд?

Едва ли има фен на Ливърпул, за когото легендарният обрат срещу Милан в спиращия дъха финал на Шампионска лига през 2005 година не е специален. Но един от играчите на мърсисайдци завинаги ще помни последния триумф на тима в най-комерсиалния клубен турнир (преди 2019 година), тъй като за него тази година означва много повече.

През 2005 година Трент Александър Арнолд е едва на 7 годинки, но благодарение на жребий, проведен в училището му, получава възможността да участва в камп, организиран от Ливърпул. Десният бранител тогава впечатлява скаутите на тима до такава степен, че няколко дни след въпросния лагер след разговор с родителите на детето мърсисайдци го привличат в школата на отбора.

Клоп: Обикновено 20 минути след мач съм почти пиян, но сега съм пил само вода

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп благодари на своите футболист, които според него са свършили страхотна работа през целия сезон. И именно това и...

Освен че празнува успеха в Истанбул, Арнолд става част от семейството на Ливърпул, като минава през всички юношески гарнитури на клуба в периода 2004-2016. Дебютът му за "червените" е през 2016 година, когато на 25-октомври (току-що навършил 18 години) играе срещу Тотнъм в турнира за Купата на Лигата.

Сега едва на 20-годишна възраст десният бранител е абсолютен стълб в защитата на Ливърпул и витална част от атакуващата схема на Юрген Клоп. Той е сред лидерите на този отбор, а неговите геройства помогнаха на Ливърпул да спечели първи европейски трофей от 2005 година насам - знакова година за всеки, свързан по някакъв начин с отбора, но най-вече за Трент Александър Арнолд. А как му хрумна гениалното изпълнение на корнер срещу Барселона вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!