Във вихъра: Манчестър Сити е първият 1/4-финалист след погром срещу Базел


Във вихъра: Манчестър Сити е първият 1/4-финалист след погром срещу Базел
Снимка: Guliver/GettyImages

2163 0

Манчестър Сити безпроблемно ще се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола разнищиха Базел като гост с 0:4 и по този начин направиха реванша на "Етихад" през март напълно протоколен.

"Небесносините" излязоха напълно мотивирани да решат всичко в мача още в началните минути и точно това се случи до 23' на срещата.

В 14' Кевин Де Бройне центрира перфектно от корнер в наказателното поле, Гюндоган изпревари прекия си пазач и с глава засече отлично за 0:1.

Само 4 минути по-късно Стърлинг набра скорост по лявото крило, размина няколко защитници на Базел и центрира в наказателното поле. Там защитник отклони топката, но право в краката на Бернардо Силва, който с красив удар вкара за 0:2.

В 23' дойде време и за дежурния гол на Агуеро, като той беше брилянтен. Той овладя на 23 метра от наказателното поле и с мощен удар по земя в долния десен ъгъл за 0:3. Това беше и 4-и пореден мач като гост в Шампионска лига, в който нисичкият аржентинец се разписва.

В началото на второто полувреме всичко беше решено. Гюндоган получи топката на дъгата на пеналтерията, финтира защитник и с красив, техничен удар препарира Вацлик - 0:4.

До края на двубоя гостите дори си позволиха да извадят от игра Кевин Де Бройне и Рахим Стърлинг, за да получат почивка преди следващите важни мачове на тима. В същото време Базел успя да поизравни играта, но без да стигне поне до почетен гол.

Това беше 34-а победа на Манчестър Сити през настоящия сезон, като за цялата миналогодишна кампания "гражданите" имаха 33, а в момента е едва февруари. Кевин Де Бройне пък вече има 19 асистенции във всички турнири - лидер по този показател сред играчите на от Висшата лига. Венсан Компани пък отново излезе на терена в мач от най-комерсиалния клубен турнир, след като за последно игра срещу Реал Мадрид в полуфиналите през 2016 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички