Вратараски геройства и милостта на ПСЖ спасиха Цървена звезда от двуцифрен пердах


Вратараски геройства и милостта на ПСЖ спасиха Цървена звезда от двуцифрен пердах
Снимка: Guliver/GettyImages

1641 0

Пари Сен Жермен показа малко милост срещу Цървена Звезда, а вратарят Милан Борян направи чудеса от храброст, но парижани все пак разбиха сръбския си опонент с 6:1 в мач от втория кръг на Шампионска лига.

"Звездашите" оцеляха в мача до 20', до която се бореха изключително много и се защитаваха добре. Тогава обаче Неймар с брилянтно изпълнение на пряк свободен удар донесе аванс на парижа и отприщи атакуващата мощ на своя тим.

Само 2 минути след попадението отново Неймар беше точен. Той изведе Мбапе в наказателното поле, а френският ас успя да се освободи достатъчно, за да върне на бразилския магьосник - удар и 2:0. В 37' пък Кавани отне топката в наказателното поле на съперника, залъга двама и между 6-ма играчи отправи точен удар, с който покачи на 3:0.

Най-красивата комбинация пък беше дело на Тома Мюние и Анхел Ди Мария - в 42' бекът пусна прехвърлящ пас пред малкия пеналт, а аржентинската звезда чукна топката покрай вратаря Милан Борян - 4:0 в полза на домакините.

През второто полувреме ПСЖ намали темпото, но въпреки това имаше доста пропуски. В 70' обаче Неймар пусна отличен пас на Бернат в наказателното поле, той подаде остро за Мбапе и той се разписа - 5:0 за парижани. Само няколко минути по-късно обаче Марин се възползва от отличен пас Ебесилио и реализира за 5:1 - почетно попадение за "звездашите".

За втори път Неймар вкара пряк свободен удар в 81', когато бразилският ас прати топката в горния ляв ъгъл на вратата - неспасяемо изпълнение и 6:1 за ПСЖ.

С трите си гола Неймар стана третият играч в Шампионска лига, който бележи хеттрик. Досега по един такъв имаха Лионел Меси и Пауло Дибала, като до момента нито един европейски представител не е вкарал повече от 2 гола на своята сметка.

Въпреки 6-те гола във вратата на Звезда, най-добрият играч на сърбите беше безспорно Милан Борян, който направи цели 11 спасявания, някои от които изглеждаха почти невъзможни, най-вече на Мбапе и Кавани. Това е и рекорд до момента в турнира в един мач.

В класирането ПСЖ се изравни по точки с Ливърпул - по 3, но мърсисайдци тепърва гостуват на Наполи тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички