Това никога не се беше случвало на Реал Мадрид в Шампионска лига


Това никога не се беше случвало на Реал Мадрид в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

6592 0

Футболистите на Реал Мадрид се пребориха с безобразното си първо полувреме на мача с Брюж и, въпреки че направиха куп пропуски, съумяха да се доберат до равенство 2:2 срещу белгийския тим. Геройските голове на Серхио Рамос и Каземиро обаче не могат да измият срама от най-слабото постижение на тима в легендарната му история. 

Сезон 2019/20 в Шампионска лига ще остане завинаги в историята като първия, в който Реал Мадрид не печели нито един от първите си мачове. Както е известно, "кралете" стартираха ужасно тазгодишното издание, падайки тежко в Париж с 3:0. Равенството на "Бернабеу" пък бележи най-слабия старт на тима в историята на "най-комерсиалния клубен турнир". 

Освен това до момента Реал Мадрид беше абсолютно безгрешен у дома срещу белгийски отбори - 3 мача и 3 победи с голова разлика 14:2. Брюж се превърна в първия тим от страната с взета точка от испанския колос. 

Също така за пръв път в историята си "кралете" допускат 2 или повече гола у дома в три поредни срещи от Шампионска лига. Все пак има и положителенно постижение за Реал, който за пръв път наваксва два гола пасив в турнира от 2006 година насам. Тогава "белите" стигнаха до 2:2 срещу Динамо (Киев), губейки с 0:2 от украинския гранд. Междувременно стана ясна и причината Зинедин Зидан да извади Тибо Куртоа още на почивката на мача (подробности четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички