Свършен? Роналдо наказа жестоко Атлетико и го изхвърли от Шампионска лига


Свършен? Роналдо наказа жестоко Атлетико и го изхвърли от Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

10975 0

Поредният обрат в Шампионска лига е факт. След като Атлетико Мадрид водеше убедилно с два "чисти" гола на Ювентус преди реванша, Кристиано Роналдо "закри" мечтите на "дюшекчиите" за финал на собствения "Уанда Метрополитано" и с три безответни гола португалецът класира Ювентус към следващия етап на турнира.

Атлетико беше спечелил мача с 2:0 в Мадрид, но в 27' и 48' Роналдо изпари аванса на съперника с два гола с глава след асистенции на Бернардески и Кансело. В 84' се стигна до много спорна дузпа след нарушение на Бернардески, а Роналдо реализира своя хеттрик за 3:0 и прати Ювентус на четвъртфиналите.

Това беше 8-ият хеттрик на Роналдо в Шампионска лига, а за пръв път начело на Атлетико Диего Симеоне губи от италиански отбор (до момента 5 победи и 2 равенства). Междувременно португалецът има 25 гола срещу Атлетико (33 мача), а освен това вкара за втори път в рамките на 3 години хеттрик срещу мадридчани в елиминациите на Шампионска лига.

Роналдо вече има 63 гола в елиминациите на Шампионска лига, с което е абсолютен лидер по този показател.

Може да следитеКакво се случи в другата среща  Манчестър Сити - Шалке четете в SportLive!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' Ювентус успя да поведе в резултата, след като при разбъркване пред вратата на Облак Киелини успя да се разпише. Главният рефер обаче отсъди нарушение срещу стража от страна на Кристиано Роналдо. В следващите две минути съдията дискутира с реферите в стаята за видео повторения дали има нарушение, а в крайна сметка отсъждането остана непроменено.

Обещаващото начало на мача обаче не беше знак за атакуващ футбол. Гостите се затвориха много солидно и рядко поглеждаха към вратата на Счесни, но пък "бианконерите" изглеждаха безидейни в първата половина на първте 45 минути.

В 26' обаче ситуацията се промени. При атака през центъра на терена Бернардески успя да зад гърба на халфовете, проби към ъгъла на наказателното поле отляво и центрира към далечната греда. Там Хуанфран беше оставен да пази Роналдо, който го смачка във въздуха и реализира с глава - 1:0 за "старата госпожа".

В 31' "бианконерите" получиха още един шанс за гол, след като се стигна до пряк свободен удар на около 18 метра от вратата. Бернардески стреля от удобната за ляв крак позиция, но прати топката с малко над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 49' Ювентус вкара и втори гол. След центриране от крилото Кристиано Роналдо спечели поредния двубой в наказателното поле и успя да стреля с глава. Облак успя да спаси, но едва след като топката беше преминала голлинията с целия си обем. Последва намеса на технологията на голлинията и попадението беше отчетено - 2:0 за "бианконерите".

В 82' изненадващо резервата Кийн излезе сам срещу вратаря на гостите. Той нахлу в наказателното поле, но нападателят стреля встрани от вратата и изпусна 100%-ов шанс да прати своите напред в турнира в редовното време.

В 84' Бернардески направи фантастичен пробив към наказателното поле, а след това влезе в пеналтерията и се строполи на земята - дузпа за Ювентус. Повторенията показаха, че има леко побутване с ръката от страна на Хименес, но Бернардески се препъна в собствения си крак. Въпреки това намеса на VAR нямаше - Роналдо беше точен и 3:0 за Ювентус.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Счесни, Кансело, Бонучи, Киелини, Спинацола, Джан, Пянич, Матюиди, Бернардески, Манджукич, Роналдо

Атлетико: Облак, Ариас, Хименес, Годин, Хуанфран, Саул, Коке, Родри, Лемар, Гризман, Мората

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата среща Атлетико обезвреди тотално торинската селекция и спечели с 2:0 на "Уанда Метрополитано". През този сезон обаче защитата на Диего Симеоне не е в най-добрата си форма и именно това дава надежда на Ювентус, че може да осъществи малко очакван обрат срещу финалиста в турнира от 2014 и 2014 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички