Грешникът Агуеро и героят Сон шокираха Манчестър Сити в Шампионска лига


Грешникът Агуеро и героят Сон шокираха Манчестър Сити в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

9737 0

Отборът на Тотнъм успя да постигне важна минимална победа над Манчестър Сити с резултат 1:0 в първия мач от 1/4-финалите на Шампионска лига. Двубоят бе изигран на новопостроения "Тотнъм Стейдиъм", а успехът бе изкован от Хюн Мин Сон 12 минути преди края на мача.

Гостите от Манчестър могат да съжаляват за изпуснатите шансове, особено през първото полувреме, когато получиха право да изпълнят дузпа. Серхио Агуеро се нагърби с отговорността, но ударът му не бе достатъчно добър, а Юго Лорис успя да го спаси.

Мачът бе равностоен в по-голямата част от времето, като на моменти "небесносините" взимаха преимуществото, но в крайна сметка Тотнъм се оказа по-съобразителен от двата тима. "Шпорите" обаче изгубиха голмайстора си Хари Кейн, който се контузи в началото на второто полувреме и бе принудително заменен от Лукас Моура.

Така Тотнъм взе важна преднина преди реванша на "Етихад" след осем дни, когато ще се реши окончателно спорът за мястото на полуфиналите в най-големия европейски клубен турнир. 

Първо полувреме

Първите минути от двубоя протекоха предимно в средата на терена, където двата отбора предложиха равностойна игра. В 8' добър пробив по левия фланг за Тотнъм доведе до центриране на границата на наказателното поле, където Деле Али опита труден удар от въздух. Топката се оказа в аут.

Две минути по-късно намиращият се в отлична форма Рахим Стърлинг проби от центъра към наказателното поле, опитвайки изстрел към вратата на Юго Лорис, но топката бе отклонена от Дани Роуз с ръка. Главният арбитър разгледа ситуацията с помощта на ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Серхио Агуеро, който обаче пропусна да открие резултата след страхотна намеса на Юго Лорис.

В следващите минути последваха нови атаки към двете врати, но без особена опасност за Едерсон и Лорис. Играта бе равностойна и динамична, като топката се пренасяше с бързи темпове от едното към другото наказателно поле. Юго Лорис се отличи с няколко добри спасявания.

В 43' "белите" получиха право да изпълнят пряк свободен удар в близост до наказателно поле на Едерсон, а зад топката застана Дани Роуз. Очакванията на повечето футболисти бе за центриране, но крайният бранител опита директен обстрел, но стражът на "небесносините" улови топката.

Тотнъм постепенно започна да напипва своя ритъм и да прави все по-опасни атаки към противниковата врата. Междувременно остротата на гостите до известна степен се понижи до края на полувремето, вероятно заради пропуска на Кун Агуеро от бялата точка в началото на мача.

Второ полувреме

Втората част започна, както завърши и първата - с атаки към двете врати. Пръв бе тимът на Манчестър Сити. Серхио Агуеро проби по левия фланг и предостави добро центриране за Рахим Стърлинг. Англичанинът овладя топката и стреля с по-слабия си ляв крак, но Лорис спаси. При последвалата атака на домакините Сон отправи опасен далечен удар, който прелетя близко до напречната греда на Едерсон.

10 минути след началото на второто полувреме голямата звезда на Тотнъм Хари Кейн получи контузия след единоборство с Фабиан Делф. Нападателят директно напусна терена, оставяйки своя отбор с играч по-малко за няколко минути, а малко по-късно Лукас Моура се появи на негово място.

В 78' Тотнъм все пак успя да вземе превес в мача. След добра атака през центъра топката бе изпратена към Хюн Мин Сон, който овладя топката, обърна се и успя да се разпише в мрежата на Едерсон - 1:0. При гола останаха съмнения за засада на южнокорейския футболист, както и дали топката не е напуснала очертанията на терена при овладяването на топката.

В продължението на мача Хюн Мин Сон получи още една добра възможност да се разпише, но не успя. Манчестър Сити опита да отговори със сериозен натиск, а влезлият като резерва Кевин Де Бройне на няколко пъти създаде главоболия на отбраната на Тотнъм, но без краен резултат.

Преди мача

Място в 1/4-финалите на Шампионска лига тази година намериха цели четири английски отбора. Жребият за тази фаза отреди два от тях да се срещнат един срещу друг тази вечер - Тотнъм и Манчестър Сити.

"Шпорите" приемат на новия си стадион един от големите фаворити в турнира - Манчестър Сити. В последните си четири участия в тази фаза обаче "гражданите" винаги бяха спирани и не стигнаха по-напред.

Както Маурисио Почетино, така и Хосеп Гуардиола обаче ще трябва да се справят с контузени играчи. Домакините ще бъдат без Серж Орие, Ерик Дайър и Ерик Ламела. Манчестър Сити пък ще е без втория си вратар Клаудио Браво, както и Фабиан Делф и Олександър Зинченко.

СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Али, Ериксен, Сон, Уинкс, Кейн

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Лапорт, Отаменди, Делф, Давид Силва, Фернандиньо, Гюндоган, Марез, Стърлинг, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички