Тотнъм остава в играта след трудна победа срещу Интер


Тотнъм остава в играта след трудна победа срещу Интер
Снимка: Getty Images/Gulliver

2915 0

Отборът на Тотнъм постигна втората си победа в група В на Шампионска лига. "Шпорите" се наложиха с минималното 1:0 над Интер на "Уембли" и запазват шансовете си за класиране за 1/8-финалите в турнира.

Единственото попадение в срещата вкара Кристиан Ериксен 10' преди края, като завърши прекрасно бърза атака на своя тим. През първата част двата тима не впечатлиха с изявите си, но през втората част и двата състава имаха не лоши ситуации пред противниковата врата.

След тази среща лондончани свалиха гранда от Милано от втората позиция. Двата тима са с еднакви точки - по 7, но момчетата на Маурисио Почетино имат по-добра статистика. Всичко ще се реши в последните мачове, когато Тотнъм гостува на Барселона, а Интер ще се изправи срещу ПСВ.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините опитаха да наложат натиск от началото на срещата. Без обаче да създадат чисти положения. В 12' Кейн попаде към Деле Али, но топката прелетя над напречната греда. 

В 30' Лукаш Моура получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към долния десен ъгъл, но Ханданович блокира удара му. В 38' отново домакините имаха добра възможност. Уинкс достигна до подаване и стреля към вратата от ръба на наказателното поле, но нацели напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна отлично за домакините и в рамките на 60 секунди Хари Кейн и Лукаш Моура направиха по един пропуск. Английският нападател стреля право в ръцете на Самир Ханданович, а малко по-късно фланговият футболист нахлу в наказателното поле и щеше да опита изстрел, но защитник в синьо-черно успя да го блокира.

След това гостите наложиха натиск и първо Икарди не успя да нанесе удар, след като бе изпреварен от Ян Вертонген, като белгиецът изчисти в корнер. При последвалото центрира Шкриниар не очакваше топката да стигне до него и пропусна да се разпише от няколко метра.

В 68' Ерик Ламела се възползва от неразбирателство в защитата на Интер и открадна топка в наказателното поле. Той веднага центрира към далечната греда към Бен Дейвис, който свали с глава за Деле Али. Английският национал обаче не успя да отправи точен удар.

15' преди края на срещата Иван Перишич бе изведен в наказателното поле и опита мощен удар в близкия ъгъл. Уго Лорис обаче внимаваше и успя да избие в корнер.

10' преди края на срещата "шпорите" откриха резултата. Сисоко нахлу на скорост в половината на Интер, върна към дузпата за Деле Али, който видя свободния до него Кристиан Ериксен, а датският играч нямаше как да сгреши оставен сам срещу Ханданович - 1:0.

Мачът между Тотнъм и Интер може да гледате на живо тук.

ПРЕДИ МАЧА

Тотнъм трябва да победи задължително Интер, за да запази шансовете си за класиране на 1/8-финалите в турнира. Равенство или триумф ще прати тимът на Лучано Спалети напред.

Очаква се треньорът Маурисио Почетино отново да заложи на Кристиан Ериксен и Хюн Мин Сон, които впечатлиха при съботната победа над Челси във Висшата лига. Киърън Трипиър, Давинсон Санчес, Муса Дембеле и Виктор Уанияма са аут. Вратарят Юго Лорис се завръща след наказание. Спалети няма да може да разчита на Вършалко, който е контузен. 

Интер загуби само два от последните си 13 мача във всички турнири и спечели 10 от тях, така че ще излезе със самочувствие. Всичко може да се случи, но все пак прогнозата е за минимален успех на английския тим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Вертонген, Алдервейрелд, Дейвис, Сисоко, Уинс, Моура, Али, Кейн

ИНТЕР: Ханданович, Асамоа, Де Врай, Шкриняр, Д'Амрозио, Весино, Брозович, Наинголан, Перишич, Икарди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички