Рома съкруши Челси и се доближи до класиране на 1/8-финалите в ШЛ


Рома съкруши Челси и се доближи до класиране на 1/8-финалите в ШЛ
Снимка: Getty Images/Gulliver

2761 0

Рома разгроми Челси с 3:0 във втория двубой помежду им в Шампионска лига. Головете за италианския тим отбележиха Ел Шаарауи и Диего Пероти. Така Рома вече е на първо място с 8 точки, а лондончани са на втората позиция с една по-малко. Атлетико (Мадрид) пък има едва 3 точки, след като не успя у дома да победи Карабак. 

"Вълците" бяха по-добрият отбор на терена, докато английският шампион бе неузнаваем на терена, допускайки много грешки. С този двубой възпитаниците на Конте само потвърдиха, че са далеч от най-добрата си форма.

40 секунди бяха необходими на домакините да открият резултата. След центриране пред границата на наказателното поле, Джеко върна топката, насочвайки я към Ел Шаарауи, който със силен и плътен удар прати топката във вратата на Куртоа. 

Още в 4' гостите от Лондон можеха да изравнят, Азар се измъкна от защитата на Рома и излезе сам срещу вратаря, който обаче спаси. В следващите 20 минути именно Челси бе по-активният тим и опита да наложи натиск, но без да успее да отбележи гол. В 25' Мората имаше невероятна възможност, но от близко разстояние прати топката над напречната греда. 

В 36' след грешки в защитата на лондончани, римляните удвоиха преднината си и така мачът се разви оглледално на предния, като Челси поведе с 2:0 на "Стамфорд Бридж", но в крайна сметка завърши 3:3. Ел Шаарауи отправи удар от движение във вътрешна страна на дясната греда, като Рюдигер направи сериозна грешка и вместо да се намеси изгледа топката отблизо.

Отборът на Антонио Конте така и не намери начин, по който да затрудни Рома и да се върне в мача. В 54' Джеко отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но мина над гредата. 3 минути по-късно Мората също имаше шанс да се разпише, но ударът му остана на сантиметри от лявата греда. 

В 63' домакините нанесоха трети удар, който сложи край на всякакви надежди за Челси. Пероти с индивидуален пробив и завърши с удар от около 20 метра, като не остави никакъв шанс на Куртоа.

Преди мача

Двата отбора сътвориха истинско зрелище в първия двубой, завършил 3:3. Отсъстващият за италианците е Рик Карсдорп, а до последно ще се решава за Манолас, Дефрел и Перес. Антонио Конте пък няма да може да разчита на Н’Голо Канте и Виктор Моузес.

Челси е лидер в групата със седем точки, докато Рома е с пет на втора позиция. Римляните записаха три поредни победи в Серия А, а Челси също се стабилизира след изненадващата загуба от Кристъл Палас, които преди това нямаха дори отбелязан гол. 

Стартови състави: 

Рома: Бекер, Фасио, Флоренци, Жуан, Коларов, Наинголан, Де Роси, Стротман, Джеко, Ел Шаарауи, , Пероти,

Челси: Куртоа, Луиз, Рюдигер, Кейхил, Фабрегас Алонсо, Аспиликуета, Бакайоко,  Мората, Педро,  Азар

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички